Spanioli: Cel mai bun lucru, după Hagi, un ziarist de la Digi 24

„Cel mai bun lucru pe care l-a dat România, după Hagi”, a fost considerat un ziarist. Ciprian Bălțoiu, jurnalist Digi24 și fost viceconsul în cadrul Ambasadei României la Madrid, a avut curajul să-l întrebe pe premierul spaniol despre acuzațiile de corupție. Întrebarea a făcut furori în Spania, conturile de Twitter ale spaniolilor ridicându-l pe Bălțoiu în slăvi. 

În timpul conferinței de presă despre întâlnirea dintre premierul Victor Ponta și omologul său spaniol, Mariano Rajoy, jurnalistul român l-a întrebat în spaniolă pe Rajoy când are de gând să dea explicații față de acuzațiile de corupție. Bălțoiu a obținut ceea ce nu a obținut nimeni până acum de la izbucnirea scandalului: Rajoy a promis că va da explicații Parlamentului la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. Rajoy nu se aștepta la această întrebare, fiind vizibil surprins, iar premierului român i s-a putut observa zâmbetul.

Iată fața lui Rajoy la auzul întrebării:

De ce este acuzat premierul spaniol

Un imens scandal de corupție a izbucnit în Spania, după ce  ”El Pais”, cel mai influent cotidian  spaniol a publicat sub titlul  “Documentele secrete ale lui Barcenas” pagini din registrele secrete ale fostului trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas. Aceste foi în manuscris, în care se ţinea contabilitatea neoficială a partidului de guvernământ, reflectă efectuarea unor plăți periodice către cei mai importanţi lideri politici ai dreptei spaniole, printre care și premierul Mariano Rajoy. În Spania, conform statisticilor oficiale, economia subterană reprezintă 24% din PIB. Citiți mai mult despre acest scandal AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel