Gheorghe Indre: "Reflecții despre reformă"

Dr. ing. Gheorghe Indre a publicat, de-a lungul vremii, articole asupra realităților lumii românești de după anul 1989 și a transformărilor  aduse  de procesele de restructurare  și reformă în societate și, cu precădere, în importantul sector al energiei. Acum, Gheorghe Indre a reunit  eseurile într-un volum intitulat "Reflecții despre reformă", volum apărut la Editura AGIR, din seria "Repere istorice".

Selecția de eseuri socio-profesionale ne pune în față cu istoria la care, sub diferse  forme am luat parte cu toții, fiind istoria a cel mult două generații de profesioiști, din care una în plină perioadă de afirmare  și desfășurare, iar cealaltă în curs de formare și de afirmare. 

Structurată în cinci părți, volumul lui Gheorghe Indre reia articolele publicate  în revistele "Impuls" între 1997 și 2000, "Patronate", Gândul Anonimului", "Mesagerul Energetic", "Impuls Transelectrica", între 2006 și 2016 și în Buletinul Societății Inginerilor de Petrol și Gaze (SIPG).

Volumul poate constitui, cel puțin în prima parte, o interesantă și utilă istorie, care a marcat profund România în primii ani de după evenimentele din decembrie 1989, istoria energiei, sub diversele ei forme de materializare fiind, am putea spune, anvelopa sau plapuma sub care s-a produs schimbarea istoriei întregii societăți românești, potrivit lui Victor Vernescu.

De asemenea, autorul se dovedește un fin observator al transformărilor intime ale întregii societăți, remarcând cu "osebire" conștientizarea  sentimentului libertății personale de a decide  asupra modului în care ne organizăm  existența și ne hotărțm drumul de parcurs, dar și stratificarea  rapidă, din punctul de vedere al averii personale acumulate, nu întotdeauna prin mijloace și căi demonstrabile.

Autorul nu se jenează să vorbească, chiar dacă nu cu ton critic-acuzator de năruirea lentă a cercetării științifice românești în fața valului și atracției către zone  mai puțin ortodoxe de care, din păcate,  caracterizează firea  existențialistă a omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel