Avocatul lui Popoviciu, după decizia instanţei britanice: Este fără precedent! Încălcare a dreptului la un proces echitabil

Avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu a venit cu noi declaraţii cu privire la decizia Înaltei Curţi a Marii Britanii în favoarea clientului său. 

"Este o hotărâre fără precedent pentru Marea Britanie, pentru că este pentru prima dată când într-o cauză privind extrădarea sau predarea în baza unui mandat european de arestare, o instanţă din Marea Britanie refuză extrădarea pe criteriul încălcării dreptului la un proces echitabil. Aceasta este o chestiune care, fiind fără precedent chiar şi acolo, conferă o importanţă sporită acestei hotărâri, dincolo de cele deja precizate.

Prima consecinţă este aceea că procedura de extrădare cu Marea Britanie se finalizează aici, pentru că vorbim de o hotărâre definitivă, iar celelalte aspecte vor face obiectul unei analize de către noi, avocaţii, şi vom hotărî în final care vor fi căile de urmat. E prea devreme să vă spun ce vom face, care sunt paşii următori", a declarat, vineri seara, într-o intervenţie la România TV, avocatul Bogdan Micu.

Înalta Curte a Marii Britanii, despre procesul lui Puiu Popoviciu: "I-au fost încălcate toate drepturile privind un proces echitabil"

Înalta Curte a Marii Britanii apreciază că lui Puiu Popoviciu "i-au fost încălcate toate drepturile privind un proces echitabil".

Cităm selectiv din Hotărârea pronunţată în data de 11.06.2021, de către High Court of Justice, Queen’s Bench Division, Administrative Court, Divisional Court:

"Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte.

Probele demonstreaza ca Apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsa de impartialitate judiciara, astfel incat sunt indiscutabile consecintele pentru echitatea procesului.

Sunt convins ca exista temeiuri serioase pentru a crede ca Apelantul a fost condamnat de catre un judecator care nu putea fi impartial…..si care, pe cale de consecinta, nu ar fi trebuit sa judece cazul si, in acest fel, Apelantului i-au fost incalcate toate drepturile sale privind un proces echitabil, in baza art.6. In consecinta, exista temeiuri serioase pentru a crede ca se va confrunta cu un risc real de a suferi o incalcare a tuturor drepturilor sale prevazute de art.5, daca va fi extradat in Romania, intrucat incarcerarea lui va fi arbitrara."

"Este pentru prima dată când Înalta Curte a concluzionat că extrădarea către un stat membru al UE a unei persoane reprezintă un risc real de cu privire la drepturile de care trebuie să beneficieze aceasta", scrie presa internaţională.Detalii aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel