Anvelopele obligatorii pentru iarna ce va urma se vor scumpi cu 20%. Vezi aici preţurile valabile până în 15 iulie

Conform zicalei: gospodarul își face vara sanie, și iarna car, importatorii români de anvelope și-au făcut din timp stocurile cu pneuri pentru această iarnă. Dealerii de cauciucuri s-au pregătit de vânzări record, odată cu promulgarea legii ce obligă toţi conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă în timpul sezonului hibernal.

autor: Alex Antonache

Gama de anvelope pentru iarnă e foarte vastă iar prețurile vaiază și ele în funcție de firma producătoare. În ultimii ani România a fost invadată de cauciucuri aduse din China, acestea având ca avantaj prețul accesibil, dar stând prost la calitate și durata de utilizare.

O scurtă incursiune prin parcul auto din Vitan, ne prezintă situația prețurilor pentru anvelopele din acest an. Cele mai cumpărate seturi de caucicuri aparțin firmelor

Debica, Barum, Kormoran și Sportiva. De precizat e faptul că aceste mărci de anvelope sunt acelea cu prețurile cele mai mici, importatorii declarând că românii tot după prețul final fac alegerile în privința cumpărării oricăror produse.

Prețurile variază între 210 și 450 lei, pe cauciuc, astfel pentru echiparea unui Logan cu anvelope pentru iarna, propietarul trebuie să scoată din buzunar circa 1000 de lei. Firme ca Bridgestone, Pirelli sau consacratul Michelin sunt cele mai ocolite de majoritatea românilor ele având prețuri de pornire de la 400 lei în sus.

Totuși, conducătorii auto ar trebui să se grăbească. Dealerii anunță scumpiri de 20% din 15 iulie. „Nu avem ce face. Producătorii au mărit prețul pentru România. Au aflat despre noua lege a cauciucurilor și acum ei cred că cererea va fi mai mare. Transportul e scump, chiria e mare, cu salarii și tot vom trebui să mărim prețurile. Pentru început, adică de la 15 iulie, cu măcar 20%. Asta e.” a declarat pentru DC News patronul unui depozit de anvelope din Vitan.

E bine de știut că sunt admise în legea privind echiparea cu anvelope de iarnă și cauciucurile all season. Totuși, atât dealerii cât și conducătorii auto nu le recomandă cu dragă inimă, acestea nefiind bune nici iarna nici vara, adică un fel de doua feluri după cum tot ei declară.

Legea a fost votată de către Camera Deputaților, așa că, de la 1 noiembrie şi până la 1 martie, proprietarii maşinilor care nu sunt echipate corespunzător cu pneuri de iarnă vor primi amenzi usturătoare care pot ajunge până la 4000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel