Culise: Putin, lui Erdogan: M-am săturat până în gât de bulgari

Dificultățile pe care autoritățile bulgare le creează sunt principalul motiv pentru care Rusia renunță la proiectul South Stream, i-ar fi spus președintele rus Vladimir Putin omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, potrivit unor surse diplomatice citate de Hurriyet Daily News.

"M-am săturat până în gât de bulgari. Cu Vestul și Uniunea Europeană în spate, ne provoacă și ni se opun. Ei întârzie proiectul", i-ar fi spus Putin lui Erdogan.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat luni că Rusia abandonează proiectul South Stream după ce Bulgaria refuză să autorizeze contrucția secțiunii de gazoduct care îi traversează teritoriul. Un oficial al Parlamentului bulgar a declarat ulterior că afirmația lui Putin este o "cacealma" menită să pună presiune pe Sofia și Bruxelles.

Rusia sugerează că ar putea să înlocuiască defunctul gazoduct South Stream cu unul similar, negocierile urmând să se poarte cu mai multe țări dintre cele implicate în fostul proiect, cu excepția Bulgariei. Șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a efectuat joi o vizită la în Bulgaria, discuțiile cu premierul bulgar Boiko Borisov gravitând în jurul problemelor energetice.

Zece declarații cheie ale lui Putin în discursul despre starea națiunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel