ALINA BICA A FOST ARESTATĂ, au decis judecătorii

Judecătorii au luat o decizie de ultimă oră în privința Alinei Bica.

VEZI ȘI: Alina Bica a fost reținută de DNA - UPDATE

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestaţi pentru 30 de zile de magistraţii instanţei supreme, informează Rtv.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Alina Bica şi Şerban Pop. Măsura este executorie, însă, motiv pentru care fosta şefă DIICOT şi fostul şef al ANAF vor fi încarceraţi.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica se întoarce astfel după gratii, ea fiind arestată preventiv şi în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

DNA a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a Alinei Bica, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, şi a lui Şerban Pop, acuzat de complicitate la dare de mită.

Alina Bica, la ieșirea de la ÎCCJ

La ieşirea din sediul ICCJ, Alina Bica nu mai avea cătuşe la mâini, întrucât ordonanţa de reţinere a expirat. Fosta şefă a DIICOT a ieşit împreună cu soţul ei, Mircea Bica, şi le-a spus jurnaliştilor că preferă să nu facă declaraţii, mai ales că se simţea rău. "Mi-e foarte rău şi chiar nu comentez de data asta. Mă simt foarte rău", a declarat Alina Bica.

"Atât doamna Bica, cât şi eu am fost în stare de şoc la sediul DNA. Ni s-a părut fantastică şi incredibilă maniera în care a fost adusă şi propusă pentru arestare preventivă a treia oară", a subliniat Laura Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel