Întrunită statutar, ședința de Consiliu Director al UZPR s-a desfășurat pe 27 februarie și a avut mai multe puncte importante pe ordinea de zi.
Pentru început s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Șerban Cionoff, trecut recent la cele veșnice, despre care colegii au afirmat că a fost un jurnalist de excepție, un prieten de nădejde și un reprezentant important al UZPR, pentru care a activat întotdeauna cu aceeași energie.
În pregătirea Adunării Generale Ordinare, punctul principal de pe ordinea de zi, președintele Sorin Stanciu a propus datele de 22 și 23 martie, care au fost aprobate de membrii Consiliului Director: „Vor fi votate Raportul de activitate pe 2024, Raportul Comisiei de cenzori și Raportul Comisiei de Atestare profesională, toate acestea însoțite, în dosarul final, de rapoartele de activitate ale filialelor UZPR”.
Mai departe, Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR, a supus aprobării Consiliului Hotărârea privind constituirea și componența Secretariatului Special pentru pregătirea Adunării Generale Ordinare (online) și a structurilor sale subordonate: Comisia de cuantificare și validare a voturilor din filiale, Comisia de numărare a voturilor, Comisia de redactare a procesului verbal.
Secretariatul tehnic special pentru pregătirea și desfășurarea Adunării Generale Ordinare (online) din 22-23 martie 2025 va fi constituit din: Mădălina Diaconu (coordonator), Ilie Cristescu, Viorel Popescu, Răzvan Onesa, Viorica Nicolescu, Teodora Marin, Gheorghe Cojocariu, Marius Simion, Narcis Luca, Mariana Rotaru, Gabriel Benescu; Comisia de convocare a participanților la vot și pentru cuantificarea rezultatelor votului va fi constituită din Gheorghe Cojocariu, Viorica Nicolescu, Narcis Luca, Marius Simion, Gabriel Benescu; Comisia de redactare a Procesului Verbal și validare a rezultatului va fi constituită din Viorel Popescu, Răzvan Onesa și Mariana Rotaru. Hotărârea privind constituirea și componența Secretariatului Special pentru pregătirea Adunării Generale Ordinare (online) și a structurilor sale subordonate a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Director al UZPR.
Un alt punct pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Director al UZPR a fost situația financiară la zi a Uniunii. Ilie Cristescu, președintele Comisiei de cenzori, a menționat faptul că UZPR înregistrează un sold de peste 1 milion de lei, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut: „Situația financiară este foarte bună, felicit actuala conducere a UZPR și îi urez succes pe mai departe, pentru a atrage noi surse de finanțare, pentru bunul mers al Uniunii”.
Președintele Sorin Stanciu a mai menționat, în cadrul ședinței, că în lunile ianuarie și februarie ale anului 2025 s-au înregistrat 87 de noi înscrieri în UZPR, precum și faptul că în luna ianuarie s-a înregistrat un nivel record de plată a cotizațiilor, de 68%, pentru anul în curs. Pe de altă parte, Adrian Ursu a atras atenția asupra necesității de a se evalua foarte exact situația membrilor care înregistrează restanțe mai mari de un an la plata cotizației.
În cadrul ședinței de Consiliu Director al UZPR s-a supus la vot și numirea jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan în funcția de vicepreședinte al Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj (JODA) al UZPR, deținută până de curând de Șerban Cionoff.
„Bălan este un jurnalist cu opinie bazată pe lege, ceea ce pentru noi înseamnă în primul rând Statutul”, a spus Dan Constantin, vicepreședinte al UZPR. Propunerea de numire a lui Sorin Ovidiu Bălan în funcția de vicepreședinte al JODA a fost aprobată în unanimitate. Președintele UZPR, Sorin Stanciu, a sesizat JODA în legătură cu cazul lui Petre Răcănel, membru al UZPR care a acționat de nenumărate ori în justiție Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, cerând JODA să analizeze dacă Petre Răcănel a încălcat Statutul UZPR.
Alte aspecte abordate în cadrul ședinței de Consiliu Director al UZPR au fost situația adeverințelor eliberate conform Legii 8/2006, prezentată de Viorel Popescu, președintele Comisiei de atestare profesională, și situația filialelor UZPR din diaspora, dintre care unele s-au comasat, iar altele și-au exprimat această dorință. „Odată cu viitoarea intrare în vigoare a noului Statut vor fi reevaluate toate filialele din diaspora, întrucât fiecare trebuie să aibă minimum 20 de membri”, a menționat Mădălina Corina Diaconu.
În finalul ședinței de Consiliu Director al UZPR, Sorin Stanciu a anunțat că în perioada următoare vor avea loc două noi întâlniri regionale ale conducerii UZPR cu membrii filialelor din țară – la Arad, în luna mai, și la Piatra Neamț, în luna iunie.
Membrii Consiliului Director au stabilit data de 10 martie pentru publicarea CONVOCATORULUI pentru Adunarea Generală Ordinară.
Următoarea ședință de Consiliu Director al UZPR va avea loc pe data de 17 martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News