Iulian Fota, vorbind engleză. Cine l-a apărat pe Opriș în CSAT

iulian-fota
iulian-fota
Iulian Fota este omul care l-a apărat pe Marcel Opriș la ședința CSAT, la finalul căreia s-a stabilit că șeful STS nu a încălcat legea prin montarea telefoanelor la sediul de campanie a președintelui suspendat Traian Băsescu. Iulian Fota este consilierul pe probleme de securitate al lui Băsescu. A fost numit în această funcție în anul 2009, în locul lui Mihai Stănișoară, care fusese numit ministru al Apărării în Guvernul Boc.

Potrivit datelor postate pe site-ul președinției, s-a născut în anul 1965 este căsătorit și are doi copii. A făcut Facultatea de Instalaţii pentru Construcţii, Institutul de Construcţii Civile, iar în anul 2011 a obținut titlul de doctor în ştiinţe politice.

În CV apare și o informație dubioasă. La categoria ”limbi străine” este trecută engelza. Clipul de mai jos contrazice CV-ul.

  “Preşedintele are dreptul la aceste telefoane. Faptul că este preşedinte suspendat nu intră în contradicţie cu prevederile atât ale unor hotărâri CSAT care reglementează activitatea STS, cât şi ale legilor care gestionează toată această activitate în zona de securitate naţională. El este un beneficiar al acestor comunicaţii. Comunicaţiile au fost create special pentru ca cei care au o anumită responsabilitate în stat, cei care gestionează probleme de securitate naţională sau probleme guvernamentale importante să poată discuta între ei, să se consulte fără ca protecţia acestor convorbiri să fie pusă în pericol”, a declarat Fota la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel