Ioana Constantin (PMP) dezvăluie strategia parlamentarilor cu pensia specială. Intenționat au făcut o lege neconstituțională

Ioana Constantin
Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) a denunțat într-o postare pe Facebook ipocrizia parlamentarilor care susțin că vor să elimine pensiile speciale. În realitate, ei încearcă să amăgească pensionarii simpli și vulnerabile, scrie Ioana Constantin.

Decizia CCR privind pensiile speciale se referă doar la pensiile magistraților, deci nu împiedica eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a scris Ioana Constanti. Deși știau acest lucru, parlamentarii au votat un proiect neconstituțional, tocmai pentru ca legea să fie întoarsă, iar pensiile speciale păstrare.

Iată postarea Ioanei Constantin:

”Ipocrizia eliminării pensiilor speciale și amăgirea pensionarilor simpli și vulnerabili

Pensiile și alocațiile au rămas prinse într-o luptă politică ticăloasă și cinică. Populismul și ipocrizia trec orice limită si când vine vorba despre pensiile speciale. Judecătorul CCR Daniel Morar a explicat recent că decizia CCR se referă la pensiile speciale pentru magistrați, eliminarea celorlalte ține de voința politică, iar CCR nu s-a pronunțat împotriva eliminării pensiilor speciale pentru alte categorii.

Exact cum am spus de nenumărate ori: din Parlamentul României pleacă proiecte de lege intenționat neconstitutionale (cel mai clar exemplu rămâne proiectul de impozitare a pensiilor speciale, unde “au uitat” să impoziteze un prag astfel încât să se considere discriminare si să pice la CCR proiectul). În timp ce oamenii simpli sunt amăgiți cu recalculări ale pensiilor și cu promisiuni mincinoase, privilegiații cu pensii speciale își văd liniștiti de beneficii. Eliminarea pensiilor speciale ține exclusiv de voința politică.

PMP a spus-o ferm în toate proiectele de lege din Parlament, în toate acțiunile sale publice - Pensiile speciale sunt FURT și trebuie eliminate.

Curaj! Că mai trec 30 de zile de când au trecut ultimele 30 de zile de când ați eliminat pensiile speciale!”, a scris Ioana Constantin în pagina sa de Facebook.

,,Jurisprudența Curții Constituționale pe pensiile speciale protejează pensiile magistraților. Erau decizii dinainte să merg eu acolo și Curtea și-a pastrat jurisprudența. Această ultima decizie pe care a dat-o Curtea Constituțională este extrem de  explicativă. Este aproape un manual pe pensii speciale. Dacă citești acea decizie, se vede că Legiuitorul poate să modifice majoritatea deciziilor. Adică poate să taie toate pensiile speciale, mai puțin pe cele ale magistraților”, a declarat Daniel Morar, judecător CCR, pentru Mediafax, cu o zi înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel