Înmormântarea lui Șerban Ionescu - GALERIE FOTO

Șerban Ionescu a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală. Chiar dacă vremea a fost destul rece și mohorâtă, sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la marele actor, care s-a stins din viață pe 21 noiembrie.

Zeci de oameni se aflau la Teatrul Național, cu o oră înainte ca trupul său să fie dus la cimitirul Bellu. La intrare, mai multe lumânări ardeau nederanjate de adierea vântului de afară. Din când în când oameni de toate vârstele veneau și aprindeau o lumânare în memoria lui Șerban Ionescu.

Înăuntru atmosfera era sumbră. ”Ca de înmormântare” ar zice unii, dar nu orice în mormântare. Acolo, în față, se afla unul dintre cei mai mari actori ai României, lângă el îl plângeau aproape neîncetat Magda Catone și mama artistului. În mod surprinzător, fiul lui Șerban Ionescu a reușit să își stăpânească lacrimile și  a avut în permanență grijă de bunica lui.

În aer se simțea suferința în starea ei pură, suferința adevărată, fără lacrimi false pentru camere. Nimeni din sală nu mișca, nici măcar reporterii sau cameramanii, atât de blamați că au transformat moartea în spectacol, iar vocea profundă a dascălilor ar fi făcut orice om să se înmoaie.

Puțin după ora 14:00, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost scos de la  Teatrul Național în aplauzele oamenilor, care nici ei nu au putut să-și stăpânească lacrimile. Chiar dacă nu l-au cunoscut niciodată pe Șerban Ionescu, nu și-au putut imaginea ziua de sâmbătă, 24 noimebrie 2012, fără a-l aplauda pentru ultima oară pe actor.

La cimitirul Bellu, sute de oamenii îl așteptau necăjiți pe Șerban Ionescu, cel care i-a încântat zeci de ani cu rolurile sale. Îl așteptau și militarii, drepți, cu arma la piept și bărbia sus.

După slujba de la Biserică, cortegiul l-a condus pe ultimul drum pe marele actor. Spre deosebire de Teatrul Național, acolo unde Magda Catone și mama lui Șerban Ionescu au stat mereu una lângă cealaltă, pe drumul spre groapă l-au condus separate. În tot acest timp, fiul artistului nu și-a scăpat bunica din ochi.

La groapă erau deja mulți oameni care așteptau.

Momentul în care sicriul a fost coborât în mormânt, a fost prea mult pentru mama lui Șerban Ionescu, care nu a mai avut puterea de a se uita.

Sunetul pământului care lovește sicriul a stârnit un val de lacrimi printre oamenii prezenți la înmormântare. Magda Catone a început și ea, din nou, să plângă.

După ce sicriul a fost în totalitate acoperit de pământ, mormântul a fost acoperit de flori, iar ultimele aplauze au sunat îndelung, apoi s-a așternut liniștea. Aceeași liniște care stă asupra mormintelor Andei Călugăreanu, lui Ion Dolănescu, lui Florian Pitiș, Tatianei Stepa, lui Adrian Pintea, Ancăi Parghel,  lui Gheorghe Dinică și a altor mari artiști ai României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel