Urmărește emisiunea live


Centrul Vechi al Bucureștiului, schimbări IMPORTANTE

sursa foto: www.monitorulcj.ro
sursa foto: www.monitorulcj.ro

Colectarea selectivă a deşeurilor, restrângerea teraselor în fiecare dimineaţă şi obligativitatea amenajării vitrinelor sunt câteva dintre măsurile incluse în proiectul privind regulamentul salubrizare, igienizare şi înfrumuseţare a Centrului istoric, aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 4 mai a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Potrivit proiectului de hotărâre, persoanele juridice care desfăşoară activitatea în spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă în Centrul Istoric vor avea obligativitatea de a colecta deşeurile menajere şi asimilabile, exclusiv în saci de plastic, pe tipuri de deşeuri: hârtie; plastic, PET, doze de aluminiu; sticlă; deşeu umed (biodegradabile şi deşeuri alimentare). 

Sacii de plastic vor fi puşi la dispoziţie contra cost de către operatorul de salubrizare. 

Persoanele juridice vor avea obligaţia de a deţine contract de colectare deşeuri cu operatorul care efectuează serviciul public de salubrizare stradală pe aceste artere, se mai arată în proiect. 

Program pentru colectare, spălarea coșurilor de gunoi 

Operatorul serviciului public de salubrizare va colecta deşeurile pe baza următorului program: luni, miercuri, vineri - hârtie, carton; marţi, joi, sâmbătă - plastic, PET, doze de aluminiu, sticlă; zilnic - biodegradabile şi deşeuri alimentare. 

Tot zilnic se va efectua golirea coşurilor de deşeuri stradale, iar o dată pe săptămână acestea vor fi spălate. 

Sursa citată mai menţionează că deşeurile colectate vor fi predate exclusiv operatorului care efectuează serviciul public de salubrizare stradală pe arterele din Centrul Istoric, în baza bonului de confirmare, care va sta la baza facturării serviciului. 

Colectarea deşeurilor se va realiza între orele 4,00 - 10,00. În acest scop, operatorul va folosi autovehicule cu capacitate maximă de 3,5 tone. 

Scaunele și mesele vor fi scoase de pe domeniul public pentru curățenie 

Domeniul public afectat de amenajarea teraselor va fi eliberat până la ora 4,00, astfel încât între orele 4,00-10,00 să se efectueze măturatul manual şi spălatul arterei, de către operatorul serviciului public de salubrizare. 

Terasele, cu tot ce conţin acestea, vor fi restrânse/depozitate, pe o suprafaţă de maxim un metru de la frontul clădirii unde îşi desfăşoară activitatea, urmând să fie reamplasate numai după ora 10,00. Nerespectarea acestor prevederi va duce la retragerea avizului de amplasament al terasei pentru anul în curs, conform sursei citate. 

În afara intervalului orar 4,00-10,00, responsabilitatea menţinerii stării de salubrizare va reveni deţinătorului/administratorului terasei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel