Raportul ONU care ne dă fiori: Lumea nu este pregătită pentru o epidemie globală. Milioane de oameni ar putea muri

ONU a emis un raport oficial în care anunță că lumea nu este pregătită pentru o epidemie globală, care este o amenințare reală.

ONU a realizat raportul pornind de la cea mai nouă epidemie, cea cu virusul Zika. Organizația Națiunilor Unite susține că o epidemie globală mult mai severă decât cea de Ebola reprezintă o amenințare reală cu care lumea se poate confrunta.

"Riscul major al unei crize de sănătate globală este în general subestimat, iar lumea nu este pregaătită pentru o epidemie globală. Epidemiile viitoare pot fi mult mai distrugătoare decât epidemia de Ebola din Africa", a declarat un oficial al ONU.

Raportul atrage atenția înființării unui sistem care să detecteze și să combată rapid apariția unor amenințării noi la adresa sănătății.

"Organizația lui Bill Gates arată că o eventuală tulpină violentă a virusului influenzia, care se transmite prin aer, ar putea să se răspândească în toate capitalele mari ale lumii, în doar 60 de zile și poate ucide peste 33 de milioane de oameni în 250 de zile", se mai arată în raport.

ONU mai spune că fiecare țară ar trebui să-și mărească contribuția la OMS pentru a dezvolta tehnologiile necesare pentru lupta împotriva epidemiilor, cum ar fi dezvoltarea de vaccinuri, investiții în aparatură, cercetări etc.

Raportul dă ca exemplu cea mai nouă epidemie, cea cu virusul Zika. În acest caz, specialiștii din America de Sud au fost luați prin surprindere pentru că nu știu încă prea multe despre virus și prin urmare nu îl pot combate.

Raportul complet poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel