Urmărește emisiunea live


ÎNCORONAREA Regelui Felipe. Familiile Regale ale României și Spaniei, la Palatul Elisabeta

Joi, 19 iunie 2014, are loc la Madrid încoronarea noului suveran al Regatului Spaniei, Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea.

VEZI ȘI: Ce rochie a purtat Daciana Sârbu la dineul oferit de Casa Regală în onoarea Senatului

Ceremonia solemnă se desfășoară la Palacio de las Cortes, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului spaniol (Camera Deputaților și Senatul), și este urmată de o procesiune militară. Regele Felipe al VI-lea îi succede la tron tatălui său, Regele Juan Carlos I, care a semnat cu o zi înainte, pe 18 iunie, ultima lege a domniei sale, decretul de abdicare, într-o ceremonie la Palatul Regal.

În dimineața de 19 iunie, înainte de ceremonia de la Palacio de las Cortes, Regele Juan Carlos a înmânat, la Palatul Zarzuela, bastonul de Comandant Suprem al Armatei Spaniei suveranului, Regele Felipe al VI-lea. Fiica cea mare a suveranilor, în vârstă de 8 ani, Alteța Sa Regală Infanta Leonor, a devenit astăzi Principesa de Asturia.

Familiile Regale ale României și Spaniei

Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Spania și au fost oaspeții Regelui Juan Carlos I și Reginei Sofia în anii 1997, 1998, 2002, 2004 și 2010. Suveranii spanioli au vizitat Palatul Elisabeta în anul 2003. Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Spania și au fost oaspeții Familiei Regale în anii 1997, 2002, 2004, 2009 și 2010.

Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia (pe atunci principi de Asturia) au vizitat Palatul Elisabeta în anul 2009. În luna septembrie, este programată o nouă vizită a Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel