Dosar MARIANA RARINCA. CAB a admis în principiu judecarea contestației DNA

DNA a cerut anularea deciziei de achitare în cazul Marianei Rarinca, femeie acuzată că a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Curtea de Apel București (CAB) a decis că este admisibilă în principiu judecarea contestației.

Judecătorii CAB au admis și o cerere a DNA de preschimbare a termenului de judecată. Contestația urmează să fie judecată pe fond în luna august, după ce termenul fusese stabilit pentru 2 septembrie.

DNA a depus la CAB și o contestație în care invocă faptul că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca nu ar fi fost imparțială la judecarea dosarului. Procurorii aduc argument schimbul de replici din data de 16 mai 2013 între șefa ÎCCJ și Risantea Găgescu, judecătorul cauzei. Pe baza acestui argument și pe baza altor argumente, procurorii DNA consideră că judecătoarea s-a antepronunțat și că avea deja formată convingerea cu privire la soluția pe care intenționa să o dispună în cauză.

Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost achitată pe 21 mai de judecătorii de la Curtea de Apel București. Decizia este definitivă. Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel