Ruladă de mămăligă cu brânză, prânz rapid fără bătăi de cap

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iată o mâncare uşoară, tradiţională şi totuşi... fancy. De mămăligă rulată pe straturi ai mai auzit?

Atât de întâlnită în bucătăria noastră şi totuşi atât de banală, mămăliga este rareori pregătită şi altfel decât fiartă într-un ceaun şi servită cu diverse mâncăruri cu sos sau cu sarmale. Reţeta propusă de noi este una altfel şi sperăm să-ţi placă.

Porții: 5

Timp total: 1h

Pregătire: 20 min

Gătire: 40 min

Categorie: fel principal, românesc

Ingrediente

400 g mălai grişat

1 l apă

1 linguriţă sare

300 g brânză de oi

50 g unt

Mod de preparare

Se toarnă apa într-un ceaun, se adaugă sare şi se lasă să dea în clocot. Se toarnă mălaiul „în ploaie”, amestecându-se permanent până se îngroaşă bine. Se lasă apoi să fiarbă, amestecând din când în când, până când mălaiul „înfloreşte” şi mămăliga este bine fiartă.

Se adună mămăliga de pe marginile ceaunului, folosind o lopăţică de lemn, şi se răstoarnă pe un fund de lemn pe care se pune un prosop umed şi o folie de aluminiu umedă peste. Se întinde mămăliga cu un cuţit şi se pune deasupra puţin unt şi brânza rasă. Cu ajutorul prosopului, se îndoaie mămăliga pe jumătate.

Se desprinde folia, se aşază pe un platou şi se taie felii. Alături se pot servi felii de ceapă roşie, de apă sau ceapă verde.

Cum să faci cea mai bună mămăligă

Ingredientul secret din prepararea de mămăligă este untul. Adăugat în mămăligă, va transforma preparatul într-unul fin și cremos. La o cană de mălai, trebuie să folosiți 3 sau 4 căni de apă, în funcție de cât de moale vreți să fie mămăliga. O altă variantă în prepararea de mămăligă este ca în loc de apă, să folosiți zer sau lapte. Această se rețeta se prepară exact ca cea clasică, cu apă. Însă, secretul chiar dacă totuși faceți mămăliga cu apă, puteți turna o jumătate de cană de lapte, în momentul în care preparatul fierbe.

Mămăliga se poate prepara chiar și la cuptor. În loc de apă, fierbeți mălaiul în lapte, pentru aproximativ 3 minute. Puneți și puțin unt, după care amestecați bine. Apoi, răsturnați mămăliga într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și băgați-o la cuptor pentru 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel