Ninsori extreme la Moscova. Capitala Rusiei a fost blocată. ”Apocalipsa” albă, anunțată pentru weekend

Căderi de zăpadă excepționale s-au abătut asupra Moscovei
Căderi de zăpadă excepționale s-au abătut asupra Moscovei

Vremea extremă a afectat Moscova în ultimele ore. Peste 13.500 de mașini de deszăpezit acționează. 

Căderi de zăpadă excepţionale s-au abătut vineri asupra Moscovei, o "apocalipsă" albă fiind anunţată pentru weekend, pe fondul valului de frig care a lovit Europa, informează AFP, scrie Agerpres. 

În pofida mobilizării a 13.500 de maşini de deszăpezit, departamentul de transport din Moscova a făcut apel vineri la locuitori să evite deplasările.

"Există o cantitate mare de zăpadă pe drumuri, ceea ce complică foarte mult traficul", a declarat municipalitatea, citată de agenţia de presă Interfax, raportând totodată numeroase accidente.

Ambuteiaje de nivel maxim 



La ora 17:00 (14:00 GMT), ambuteiajele din capitală au atins nivelul maxim de 10, potrivit aplicaţiei Yandex Maps, o cifră excepţională într-un oraş renumit pentru blocajele sale de trafic.

În acelaşi timp, temperaturile s-au situat în jurul valorii de -15 grade Celsius.

Iarna trecută, în capitală au fost înregistrate maxime record şi foarte puţină zăpadă, însă în acest weekend, meteorologii au prognozat un "armageddon" de fulgi.

Creștere impresionantă a stratului de zăpadă 



Se estimează că stratul de zăpadă ar putea creşte cu 30 de centimetri până duminică, apropiindu-se de recordul de 77 de centimetri înregistrat în 2013.

Potrivit viceprimarului Moscovei, Piotr Birioukov, în prezent funcţionează 56 de puncte de colectare a zăpezii şi circa 60.000 de angajaţi au fost mobilizaţi la curăţarea străzilor.

O purtătoare de cuvânt a serviciului meteorologic rus Rosguidromet, Marina Makarova, a declarat pentru AFP săptămâna aceasta că acest episod excepţional de ninsori este în continuarea valului de frig care a lovit Europa de Vest. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel