Lavrov susține că SUA este pe punctul de a deveni o parte a conflictului din Ucraina. "Riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare"

Lavrov avertizează cu privire la 'riscul enorm' al unei confruntări armate între puteri nucleare/ Foto: Kremlin.ru
Lavrov avertizează cu privire la 'riscul enorm' al unei confruntări armate între puteri nucleare/ Foto: Kremlin.ru

Serghei Lavrov susține că SUA este pe punctul de a deveni o parte a conflictului din Ucraina.

Statele Unite sunt pe punctul de a se îndrepta către conflictul din Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, lansând astfel un mesaj ipocrit, în contextul în care în țara lui chiar în aceste momente au loc proteste masive împotriva războiului și împotriva mobilizării a anunțate de către Vladimir Putin (Vez știrea AICI).

"Ei bombardează teritoriul rus adiacent Ucrainei de la NATO, arme americane, ucid civili acolo. Pentagonul nu ascunde faptul că transmit informații la Kiev, desemnări țintite pentru lovituri", a spus Lavrov într-un interviu pentru revista Newsweek, scrie Interfax.

El a a mai afirmat că Moscova înregistrează prezența mercenarilor și consilierilor americani pe câmpul de luptă.

"Statele Unite, de fapt, sunt pe punctul de a se transforma într-un conflict", a mai afirmat Lavrov.

În plus, potrivit lui, Statele Unite și alte țări occidentale furnizează arme și echipamente militare Ucrainei și antrenează personalul Forțelor Armate ale Ucrainei. "Acesta este răspunsul la întrebarea dumneavoastră despre riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare", a spus Lavrov.

Lavrov: Washingtonul nu este interesat să stabilească pacea și liniștea în Ucraina



Obiectivele "operațiunii militare speciale" din Ucraina rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp este necesar pentru aceasta, a spus Lavrov.

"Obiectivele sale sunt cunoscute: protejarea populației din Donbass, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Toate rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura", a spus el.

Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, "Washingtonul nu este interesat să stabilească pacea și liniștea în Ucraina".

"Acest lucru a devenit clar deja în martie, când Moscova și Kievul au ajuns aproape de a ajunge la acorduri între ele. Această întorsătură a evenimentelor i-a speriat în mod clar pe americani și britanici și, de fapt, au interzis Ucrainei să conducă mai departe dialogul cu Rusia. De atunci, autoritățile ucrainene s-au sustras de la procesul de negociere", a spus Lavrov.

Rușii, îngroziți de mobilizarea lui Putin. Biletele de avion s-au epuizat în câteva minute după anunț. Prețurile au explodat. Ce riscă cei care încearcă să fugă

Toate zborurile directe de la Moscova la Istanbul și Erevan s-au vândut la doar câteva minute după discursul președintelui Rusiei, scrie Focus.ua. 

Rușii au epuizat toate biletele de avion directe de la Moscova către Istanbul și către capitala Armeniei - Erevan, pentru astăzi, 21 septembrie. Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva minute după încheierea discursului președintelui rus Vladimir Putin, în care acesta a anunțat de astăzi începerea mobilizării parțiale în toată țara, potrivit agregatorului de bilete Aviasales.

"La câteva minute după discursul lui Putin, toate biletele directe pentru 21 septembrie către Istanbul și Erevan s-au epuizat", se arată în postarea publicației.

La momentul publicării, pe serviciul Aviasales, se putea găsi un bilet din capitala Rusiei la Istanbul doar cu opțiunea unui transfer de 7 ore la Abu Dhabi pentru aproape 100 de mii de ruble (aproximativ 8150 de roni). Există mai multe opțiuni în cazul Erevanului - rușii încă pot ajunge acolo de la Moscova cu unul sau uneori cu două transferuri la un preț care începe de la 38 de mii de ruble (aproximativ 3 mii de roni). Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel