EXCLUSIV  IMM Invest, prelungit și pentru anul următor. Nancu (FNGCIMM) anunță modificările: Programul devine mult mai generos / video

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a spus care sunt modificările aduse de noul program IMM Invest, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie și va acoperi întregul an.

 

„Săptămâna trecută, Guvernul României a prelungit acest program încă un an de zile, iar acesta este mult mai generos față de IMM Invest Plus 2020. S-au mărit ajutoarele de stat; s-au introdus start up-urile din toate programele - pentru că el are sub-componente: IMM Invest Plus, Garant Construct, Innovation, IMM Prod, Agro IMM Invest - până acum era mult mai dificil pentru start up-uri; s-au mai introdus grupurile de producători recunoscute în conformitate cu OUG 37 - foste cooperative care nu erau eligibile - pe lângă organizațiile de producători și alte forme asociative din sectorul fructelor și legumelor; se introduce și comerțul cu produse agricole, piscicole și așa mai departe, cu excepția băuturilor și a tutunului care nu pot fi finanțate prin acest program.

De asemenea, la IMM Prod era o prevedere că doar producția din mediul urban era eligibilă, cea din mediul rural nu. Acum a fost eliminată această interdicție, tot ce înseamnă producție din mediul rural sau urban primește finanțare în cadrul programului. Am mai introdus și beneficiarii din industria de procesare a sfeclei de zahar - ei puteau accesa maximum 5 milioane, acum pot până la 10 milioane. Am mai introdus și întreprinderile mici, mediu capitalizate, de exemplu CET-urile. S-au modificat și plafoanele la ajutorul de stat, pentru agricultura primară, de la 62.000 de euro la 250.000 de euro. Pentru piscicultură și acvacultură plafonul s-a mărit de la 75.000 de euro la 300.000 de euro, iar pentru toate celelalte domenii ajutorul de stat era maximum 500.000 de euro, iar de acum o să fie 2.000.000 de euro”, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, la interviul zilei, pentru DC News și DC Business.

Dumitru Nancu a declarat și că Fondul Național de Garantare a devenit cea mai importantă instituție financiară a statului român.

„Fondul Național de Garantare deja a ajuns să dețină peste 50% din activele bancare, devenind cea mai importantă instituție financiară a statului român. Prin programul IMM Invest, care a început acum 2 ani și jumătate, în iunie 2020, și care va continua anul următor, a acordat până în prezent 65.000 de credite. Suma infuzată în economie, în acești 2 ani și jumătate, de către cele 21 de instituții bancare, se ridică la aproape 49 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape 5% din PIB. Fondul Național de Garantare, prin Ministerul de Finanțe, a garantat 41 de miliarde de lei”, a spus Dumitru Nancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel