DESCOPERIRE istoria omenirii. Când au început strămoşii noştri să se adapteze la viaţa terestră

Acest studiu ar putea arunca o lumină nouă asupra perioadei exacte când strămoşii omului au început adaptarea la viaţa terestră.

Conducătorul studiului, Matei Carrigan, paleogenetician la Santa Fe College din Gainesville (Florida, SUA) a stabilit că o serie de elemente ale condiţiei umane moderne, cum ar fi durerile de spate, sunt asociate cu istoria evoluţiei speţei umane.

Pentru acest studiu, o enzimă numită alcool dehidrogenaza 4 sau ADH4 care se găseşte în esofag, stomac şi intestine a fost examinată de cercetători pe baza eşantioanelor din evoluţia de 70 de milioane de ani a primatelor. Evaluarea probelor a relevat că o singură variantă genetică a ajutat la spargerea regulii că etanolul din alcool nu poate fi metabolizat de sistemul digestiv.

"Evoluţia proprietăţilor catalitice ale acestor enzime readuse la viaţă arată că strămoşii noştri primatele au câştigat o enzimă - ADH4 - capabilă de metabolizarea etanolului aproape în vremea în care au început să folosească solul pădurii, adică acum aproximativ 10 milioane de ani", a comentat profesorul Carrigan.

Citește și: Oameni pe Marte, acum 35 de ani. Declaraţiile unui fost angajat NASA

Studiul familiei enzimei ADH4 a fost efectuat cu ajutorul genelor aparţinând unui număr de 28 de mamifere diferite, între care 17 primate din bazele de date publice sau ADN extras din probe de ţesut. S-a descoperit că mult timp înainte de practica punerii la fermentat a fructelor de către oameni, hominizii metabolizau etanolul. De asemenea, studiul a arătat că hominizii, în primele etape ale adaptării umane la un stil de viaţă terestru, au fost expuşi mai mult la surse de hrană care conţineau etanol.

Descoperirile au arătat că strămoşii oamenilor nu aveau capacitatea de a metaboliza alcoolul, dar în momentul separării speciilor, la gorile, cimpanzei şi oameni s-au dezvoltat aceste enzime care permit descompunerea alcoolului în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel