Asociaţia Magistraţilor din România cere demisia membrilor CSM

membri-csm
membri-csm

Asociaţia Magistraţilor din România a solicitat, miercuri, în urma şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, demisia de onoare a membrilor CSM, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor CSM.

 Cererea a fost formulată de către reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) Norel Popescu şi Gabriela Baltag, care au venit miercuri la şedinţa Plenului CSM, informează Mediafax.

 Magistraţii susţin că membrii CSM şi-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea lor în acest Consiliu.

 Pe de altă parte, judecătoare Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti, reprezentant al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a venit la şedinţa Plenul CSM, urmând să ceară amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Judecătoarea a invocat începerea Adunărilor Generale ale Judecătorilor de revocare din funcţia de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

 Afrăsineri a precizat că la Tribunalul Bucureşti şi la Judecătoria Sector 5 au avut loc Adunările Generale de revocare, la fel şi în Piteşti, "iar mâine urmează Clujul".

 Întrebată cum vede alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM, Afrăsinei a spus că "problema este a acestui procuror, în condiţiile în care mandatele de anul trecut au fost dezastruoase", magistratul făcând referire şi la mandatul judecătoarei Alina Ghica.

 Totodată, Mădălina Afrăsinei a afirmat că "mai rău de atât nu crede că se poate, întrucât au arătat că nu sunt în stare să gestioneze problemele delicate ale sistemului".

 De la şedinţa Plenului CSM au  lipsit Livia Stanciu şi Daniel Morar, care au comunicat că nu se vor prezenta, precum şi Adrian Neacşu şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

 Între timp, şi magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis, miercuri, în Adunarea Generală, să ceară revocarea lui Cristi Danileţ din CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel