Urmărește emisiunea live


EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: REVOLTA părinților după proba de la matematică

Revoltă la Evaluarea Națională 2016!

Mai mulţi părinţi ai elevilor care au susţinut miercuri proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale vor depune o petiţie la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), întrucât, susţin ei, legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită.

'Depunem o petiţie la Consiliul Naţional de Evaluare şi examinare şi la MENCS. Vrem să vorbim cu ministrul pentru situaţia creată ieri la examen şi anume că la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil', a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut proba, venită la sediul ministerului.

Aceasta a spus că semnatarii petiţiei cer validarea atât a răspunsului 3 conform baremului de la acel item, cât şi a răspunsului 8.

[citeste si]

'Cerinţa a fost formulată, dar legenda este interpretabilă. În plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, faţă de cele color originale, apare o linie orizontală îngroşată care a derutat copii', a susţinut părintele. Ea a amintit faptul că există şi o petiţie online în acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnături. Mai mulţi părinţi au venit joi dimineaţă la sediul ministerului, ei urmând să aibă o întrevedere cu reprezentanţi ai instituţiei şi să depună petiţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel