"Regele acordeonului" s-a stins din viață - Video

André-Verchuren
André-Verchuren

André Verchuren, cel care a făcut să danseze peste 15 milioane de cupluri din lumea întreagă, s-a stins din viață, miercuri, la Chantilly, un oraş în apropiere de Paris, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 92 de ani, potrivit AFP.

"Regele acordeonului", cum a fost supranumit André Verchuren, a susținut concerte până în urmă cu un an, deși avea 91 de ani.

Fiu şi nepot al unor reputaţi acordeonişti, André Verchuren, interpretul unor piese celebre în Franţa, precum "Les Fiancés d'Auvergne", "Le Chouchou de mon coeur" şi "La Saint-Hubert", a încetat să mai susţină concerte la vârsta de 91 de ani, a declarat fiul său, Harry Williams Verchuren.

Pentru André Verchuren, acordeonul era o tradiție de familie, având în vedere că era fiu și nepot al unor reputați maeștri ai acestui instrument muzical.

"Am început să cânt la vârsta de patru ani, înainte chiar să învăţ să scriu", declara André Verchuren, un apărător înfocat al acordeonului, potrivit RFI.

Interpretul unor piese celebre în Franţa, precum "Les Fiancés d'Auvergne", "Le Chouchou de mon coeur" şi "La Saint-Hubert", André Verchuren a susţinut primul său concert la vârsta de şase ani, alături de tatăl său. La 14 ani, interpreta prima compoziţie proprie, "Perles de rosée", devenind, totodată, campion mondial la acordeon.

În al doilea Război Mondial, a găzduit paraşutişti aliaţi, fapt pentru care a fost arestat şi deportat în lagărul german de la Dachau. După întoarcerea în Franța, a fost nevoie de câţiva ani pentru ca degetele lui André Verchuren să îşi regăsească agilitatea, dar din 1950, succesul său popular a fost imediat.

"Regele acordeonului" a înregistrat mii de cântece, care au avut vânzări spectaculoase. Cel mai mare succes al său, "Les Fiancés d'Auvergne", s-a vândut în mai multe milioane de copii.

"E adevărat că viaţa mea poate fi rezumată prin câteva cifre impresionante: 7 milioane de kilometri parcurşi în automobil, 1 milion de kilometri parcurşi cu avionul, peste 50 de milioane de discuri vândute. Şi, mai ales, am făcut să danseze 17 milioane de cupluri în lumea întreagă", declara artistul francez într-un interviu publicat în Le Parisien în anul 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel