Ministerul Afacerilor Externe, despre inaugurarea de la Bruxelles: Ţinutul Secuiesc nu există ca unitate administrativ teritorială

tinutul secuiesc-bun1
tinutul secuiesc-bun1

MAE consideră regretabilă orice acţiune care ar viza inaugurarea unei „reprezentanţe“ a unei aşa-zise „unităţi administrativ-teritoriale“ din România care nu există şi nu are fundament constituţional sau legal, după anunţul privind deschiderea unei „reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc“ la Bruxelles.

Potrivit practicii la nivel UE, unităţi teritorial-administrative recunoscute, din statele membre, pot să îşi deschidă birouri de reprezentare la Bruxelles, în vederea promovării intereselor lor la nivel european, arată Ministerul de Externe. România încurajează o reprezentare activă la nivel european, a tuturor entităţilor administrative, legal constituite, care pot aduce un plus de valoare la aprofundarea integrării europene, cu respectarea deplină a legislaţiei naţionale.

MAE precizează că a întreprins demersuri în direcţia clarificării acestei situaţii încă de la momentul apariţiei primelor informaţii în acest sens şi va acţiona, potrivit competenţelor sale, pentru a se asigura că normele relevante sunt respectate.

În prezent, la Bruxelles îşi desfăşoară activitatea următoarele birouri care au competenţe de reprezentare a autorităţilor locale din România: Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, organizaţie non-guvernamentală care reuneşte, pe baza liberului consimţământ, toate consiliile judeţene din ţara noastră; Biroul de la Bruxelles al Asociaţiilor Municipiilor din România, care asigură reprezentarea acestei asociaţii şi participarea la Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor; Agenţia pentru Dezvoltare Regională, Centru care are ca obiectiv promovarea activă a şase judeţe (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş si Sibiu), în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă şi competitivitate economică, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Citeşte şi:

Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles aprinde spiritele. Mircea Geoană: „Un fapt ilegal, anticonstituţional şi antieuropean“. Liderul europarlamentarilor PSD: „E o tâmpenie. Poate fi şi o provocare“

Laszlo Tokes și ai lui deschid ambasada ”Szeklerland” în Bruxelles. Metoda Kosovo, aplicată pas cu pas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel