Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Ministerul Afacerilor Externe, despre inaugurarea de la Bruxelles: Ţinutul Secuiesc nu există ca unitate administrativ teritorială

DCNews Team / 27 mai 2011 / 09:14
tinutul secuiesc-bun1
tinutul secuiesc-bun1

MAE consideră regretabilă orice acţiune care ar viza inaugurarea unei „reprezentanţe“ a unei aşa-zise „unităţi administrativ-teritoriale“ din România care nu există şi nu are fundament constituţional sau legal, după anunţul privind deschiderea unei „reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc“ la Bruxelles.

Potrivit practicii la nivel UE, unităţi teritorial-administrative recunoscute, din statele membre, pot să îşi deschidă birouri de reprezentare la Bruxelles, în vederea promovării intereselor lor la nivel european, arată Ministerul de Externe. România încurajează o reprezentare activă la nivel european, a tuturor entităţilor administrative, legal constituite, care pot aduce un plus de valoare la aprofundarea integrării europene, cu respectarea deplină a legislaţiei naţionale.

MAE precizează că a întreprins demersuri în direcţia clarificării acestei situaţii încă de la momentul apariţiei primelor informaţii în acest sens şi va acţiona, potrivit competenţelor sale, pentru a se asigura că normele relevante sunt respectate.

În prezent, la Bruxelles îşi desfăşoară activitatea următoarele birouri care au competenţe de reprezentare a autorităţilor locale din România: Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, organizaţie non-guvernamentală care reuneşte, pe baza liberului consimţământ, toate consiliile judeţene din ţara noastră; Biroul de la Bruxelles al Asociaţiilor Municipiilor din România, care asigură reprezentarea acestei asociaţii şi participarea la Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor; Agenţia pentru Dezvoltare Regională, Centru care are ca obiectiv promovarea activă a şase judeţe (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş si Sibiu), în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă şi competitivitate economică, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Citeşte şi:

Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles aprinde spiritele. Mircea Geoană: „Un fapt ilegal, anticonstituţional şi antieuropean“. Liderul europarlamentarilor PSD: „E o tâmpenie. Poate fi şi o provocare“

Laszlo Tokes și ai lui deschid ambasada ”Szeklerland” în Bruxelles. Metoda Kosovo, aplicată pas cu pas

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25