Danileț de la CSM vrea ca judecătorii care i-au cerut revocarea să-și semneze voturile

Bătaia de joc de la CSM continuă. După ce peste 1.600 de judecători au votat revocarea judecătorului Cristi Danileț, iar 13 Curți de Apel pentru revocarea din Consiliu a fostului președinte, Alina Ghica,  luni, în Comisia de lucru nr 2, Danileț a venit cu o nouă propunere. Acesta a cerut ca toți judecătorii care au votat pentru revocarea sa să-și semneze voturile, scrie Lumea Justiției.

Cristi Danileț și Alina Ghica se agață de orice chichiță pentru a mai rămâne în CSM. Revocați de colegii de breaslă, aceștia încearcă să mai câștige câteva zile de stat în CSM.

Ședința  Comisiei de lucru nr. 2, coordonată de judecătorul Marius Tudose Badea, de luni, 18 februarie 2013, în cadrul căreia trebuia să ia o decizie cu privire la așa-zisele ilegalități din procesul de votare pentru revocare, s-a dovedit a fi doar o nouă modalitate de a trage de timp și de a tergiversa punerea în aplicare a voinței celor peste 1.600 de judecători din țară.

 Alina Ghica a cerut amânarea ședinței pe motiv că dorește să își angajeze un avocat, ca și cum s-ar fi aflat în fața unei instanțe de judecată, solicitare care însă i-a fost respinsă. De asemenea, au fost cerute toate procesele-verbale ale adunărilor generale ale judecătorilor din instanțele din țară, conforme cu originalul, pentru a se stabili dacă au existat sau nu eventuale nereguli. În final, s-a decis ca rezultatele discuțiilor privind revocarea Alinei Ghica și Cristi Vasilică Danileț să fie dezbatute săptămâna viitoare, luni, 25 februarie 2013, în plenul CSM.

 Danileț vrea sa ceară discutarea tuturor hotărârilor adunarilor generale care au dispus revocarea sa din CSM și a cerut ca judecătorii să-și semneze voturile.

 În cadrul Comisiei care au discutat revocarea lor, Ghica și Danileț au fost membri. Ca în Cascadorii Râsului, Ghica a votat pentru Danileț, iar Danileț pentru Ghica. În acest caz, oare nu este vorba despe un conflict de interese? Așteptăm o luare de poziție din partea Inspecției Judiciare, în cazul în care  aceasta se va autosesiza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel