Subiectele la examenul de Bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă, proba scrisă la Istorie, varianta 2. Rămâi pe De Ce News pentru a afla baremul de corectare

Candidaţii la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2011, au susţinut, miercuri 31 august, proba de istorie, pentru cei de la filiera umană. Proba scrisă la Istorie a constat în trei subiecte ample.

La primul subiect, absolvenţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un text de două paragrafe, unul privitor la cnezatele româneşti din Oltenia din prima jumătate a secolului al XIII-lea, iar al doilea legat de entităţile româneşti de la Sud de Carpaţi şi invazia mongolă din 1241, transmite CityNews.ro

Cerinţele celui de-al doilea subiect au pornit de la un text despre Spania în epoca modernă.

Ultimul punct al subiectelor de la istorie a avut ca cerinţă elaborarea unui eseu de două pagini despre statul român în secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea. Absolvenţii trebuie să puncteze în cadrul eseului fapte care au contribuit la consolidarea statului român modern şi acţiunile prin care România s-a implicat în relaţiile internaţionale.

Primele două subiecte au avut câte 7, respectiv 6 cerinţe pe textele date. Fiecare subiect în parte valoreaza 30 de puncte.

Citeşte şi:

Varianta 5 la examenul de Istorie, la Bacalaureat - iunie 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel