Locuinţe evacuate în Ocna Mureş din cauza craterului format. Administraţia Financiară, mutată la Casa de Cultură

crater ocna mures
crater ocna mures

Două locuinţe au fost evacuate, miercuri, în timp ce o parte din magazia unui supermarket s-a prăbuşit, din cauza craterului care s-a format în Ocna Mureş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, „fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenită de la o sondă aparţinând societăţii Salina din Ocna Mureş care a ajuns la suprafaţă, producând prăbuşirea unei foste galerii".

Conform sursei citate, craterul care are în prezent diametrul de aproximativ zece metri, tinde să se mărească din cauza apei sub presiune care spală marginile acestuia. Specialiştii companiei Salina Ocna Mureş intervin pentru depresurizarea sondei.

Primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat că două locuinţe aflate în apropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv, informează Mediafax

El a spus că fisuri au apărut şi în clădirea în care îşi are sediul Aministraţia Financiară, astfel că angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Casei de Cultură. Drăguţ a mai zis că gardul şi o parte din magazia supermarketului în spatele căruia s-a format craterul s-au prăbuşit, iar structura de rezistenţă a centrului comercial este grav afectată. Potrivit acestuia, dacă craterul continuă să se lărgească, întreaga construcţie s-ar putea prăbuşi.

Circulaţia pe strada pe care se află supermarketul a fost închisă, deoarece există riscul să apară surpări şi în carosabil.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Alba, Cosmin Lupu, a declarat că la Ocna Mureş urmează să se întrunească Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evalua situaţia în teren şi a dispune măsurile care se impun.

Citeşte şi:

Craterul de la Ocna Mureş a ajuns la aproape 1.800 de metri pătraţi. Fenomenul nu s-a oprit încă – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel