Sfârșitul poate să vină marți seară. Ce se va întâmpla de Revelion

Preotul Danu Florin a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a vorbit despre anul 2014, despre credință, despre ceea ce se va întâmpla în noaptea dintre ani la biserică, dar și despre cutremurul care ar putea șterge Capitala de pe fața pământului. 

Ce ar trebui să facă oamenii care nu pot ajunge la biserică în noaptea dintre ani?

[caption id="attachment_405313" align="alignleft" width="276"] Preotul Danu Florin[/caption]

Fericitul Augustin spune că în afara bisericii nu există mântuire. Din păcate, mulți oameni se consolează cu ideea că nu au nevoie de biserică și se roagă la ei acasă. Este ca și cum te-ai trata de o durere de măsea acasă, fără să mergi la cabinetul stomatologic care dispune de toate dotările. Este bine primită și rugăciunea făcută acasă, dar nu se compară cu cea din biserică, acolo unde este Dumnezeu.

Ce se va întâmplă de Revelion la biserică?

În primul rând, se face un Te Deum, o slujbă prin care se mulțumește lui Dumnezeu pentru anul ce-a trecut. După ora 0.00, se săvârșește slujba de liturghie. Este puțin diferită pentru că este Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. Cu ceva timp în urmă, după Sfânta Liturghie, se citeau moliftele Sfântului Vasile (se blestema diavolul). Patriarhia a hotărât să nu se mai citească din următorul motiv – trebuie pregătire sufletească și trupească pentru aceste rugăciuni și dat fiind faptul că acum nu mai este post, lumea nu mai este atât de strictă.

De ce se face slujbă în noaptea dintre ani ținând cont că Revelionul este o sărbătoare păgână?

Trebuie să reținem faptul că anul bisericesc începe la 1 septembrie și se încheie pe data de 31 august. Biserica a decis să facă slujbă în noaptea dintre ani nu pentru a pune în balanță sau pentru a contopi obiceiul păgân cu cel sfânt. Pur și simplu este bine ca omul să fie la biserică pentru a se bucura de binefacerile lui Dumnezeu. Sfânta Scriptură spune că acolo unde te va găsi sfârșitul – pentru că sfârșitul poate să fie și marți seară , nu cunoaște nimeni momentul – acolo Cel de Sus te va judeca. Pe omul păgân, nespovedit și neîmpărtășit poate să-l prindă sfârșitul la biserică și atunci se va mântui. Și așa va dobândi Raiul, în al doisprezelea ceas, la fel ca tâlharul de pe Cruce.

Ce părere aveți despre profețiile care se fac cu priviri la anul 2014?

De exemplu, să ne gândim la preotul Arsenie Boca. Tot ce a spus s-a împlinit până acum. A pictat în anii '80, la biserică, clădiri mari în flăcări – ceea ce reprezintă atentatele care au avut loc la 11 septembrie 2001. Tot părintele Arsenie Boca spunea că vor pleca foarte mulți oameni din țară, (lucru care se întâmplă și acum) și când vor dori să se întoarcă nu vor mai avea unde. Nu se știe ce a vrut să spună părintele, dacă va fi urgie mare sau nu se vor mai întoarce din cauza situației din țară, a locurilor de muncă care nu vor mai fi. Tot părintele zicea că va fi un cutremur puternic în București, iar blocurile vor cădea unul câte unul. Mult timp nu ne va mai răbda Dumnezeu. Nimeni nu știe ce va fi - cutremur, urgie, inundații sau orice altceva. Ceva va fi.

Cum ne putem salva din calea urgiei?

În primul rând, oamenii trebuie să se spovedească. Atunci când va veni sfârșitul, trebuie să avem o relație cu Dumnezeu. Dacă nu ai nicio relație cu Dumnezeu, în momentul în care vine urgia, mai rău te înrăiești. Omul care este spovedit primește altfel încercările vieții. Atunci când sunt urgii sau necazuri mari, omul care și-a mărturisit păcatele, trece mai ușor prin greutăți.

Ce mesaj aveți pentru credincioși în prag de An Nou?

Pocăiți-vă pentru că s-a apropiat Împărăția Cerurilor, așa cum spune și Sfântul Ioan Botezătorul. Dumnezeu ne-a răbdat destul, El știe cât ne va mai răbda, dar pocăința înseamnă spovedanie și doar așa ne putem salva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel