Incredibil! Piloţii de la Carpatair au vrut să decoleze cu gheaţă pe avioane. Compania a refuzat să plătească 800 de euro pentru degivrare

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, luni, că piloţii companiei au pus vieţile pasagerilor în pericol.

"Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va sesiza Autoritatea Aeronautică Română, după ce piloţii companiei Carpatair au încercat, sâmbătă şi luni, să decoleze cu avioanele fără să efectueze operaţiunea de degivrare, adică de curăţare a gheţii de pe fuzelaj şi aripi. Sâmbătă, pilotul a încercat să îndepărteze gheaţa cu o mătură, ceea ce contravine procedurilor aviatice. Au stat cu avionul la sol până a ieşit soarele şi a topit gheaţa. Luni, cursa spre Timişoara trebuia să decoleze la ora 10.30, dar a decolat la 11.49, tot din cauza piloţilor care au refuzat să degivreze aparatul şi l-au ţinut la soare. Prin refuzul de a degivra avioanele se pun în pericol vieţile pasagerilor, iar noi nu permitem decolarea niciunui avion care nu este curăţat de gheaţă. Pasagerii pot depune reclamaţii la Protecţia Consumatorilor", a spus Ciceo, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, operaţiunea de degivrare cu un lichid special costă în jur de 700 - 800 de euro, dar cei de la Carpatair au refuzat să plătească banii.

David Ciceo a precizat că decolarea unui avion care nu este degivrat poate duce la tragedii aeriene.

"La Verona, în 1997, a fost o tragedie, după ce o cursă Banat Air s-a prăbuşit şi 50 de oameni au murit după ce pilotul a refuzat să facă degivrarea şi avionul a decolat. Autorităţile de acolo au greşit pentru că au permis decolarea avionului, iar directorul aeroportului italian a fost condamnat la trei ani de închisoare", a afirmat directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Carpatair au declarat  că vor da o reacţie la afirmaţiile directorului aeroportului clujean în cursul zilei de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel