E.coli a omorât 35 de persoane, dintre care 34 în Germania. Unele persoane care s-au îmbolnăvit din cauza E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi

e.coli
e.coli

Bilanţul victimelor bacteriei E.coli a ajuns la 35 de persoane, dintre care 34 numai în Germania, au anunţat duminică autorităţile sanitare, relatează AFP.

"Am ajuns la 34 de morţi în Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului federal sanitar Robert Koch.  Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia.

Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat că 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie.

Citeşte şi:

Care sunt simptomele infectării cu bacteria E.Coli

De asemenea, unele  dintre persoanele infectate cu bacteria E.coli ar putea avea probleme de sănătate grave, necesitând chiar un transplant de rinichi, susţine un purtător de cuvânt pe probleme de sănătate al opoziţiei social-democrate din Germania, Karl Lauterbach.

"Aproximativ 100 de pacienţi au suferit probleme renale atât de grave, încât ar putea avea nevoie de un transplant sau ar putea fi nevoite să facă dializă tot restul vieţii", a declarat el pentru Bild am Sonntag.

Tulpina agresivă a bacteriei E.coli enterohemoragică (EHEC) poate provoca sindrom hemolitic şi uremic (SHU), potenţial fatal.

Citeşte şi:

După valul de îmbălnăviri cu E.coli din Europa, agricultorii români atrag atenţia asupra manipulărilor practicate de ecologiştii anti OMG

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel