Dumitru Pelican: Cine mă judecă? Şeful ANOFM, care a spus că poporul român e un popor de beţivi, de curve şi puturoşi?

dumitru-pelican
dumitru-pelican

Dumitru Pelican s-a transformat din acuzat în acuzator, la audierile din Comisia de disciplină a ANOFM. Pelican este anchetat de conducerea ANOFM pentru încălcarea legii funcționarului public și pentru că a făcut declarații fără avizul președintelui Silviu Bian.

”După 11 ani în ANOFM, am ajuns să mă legitimeze la poartă cu buletinul, ne-a declarat Pelican. Asta e, mergem înainte, așa arată instituția condusă de Bian. De altfel, la audieri am și întrebat: cine mă judecă? Unul care a declarat despre români că sunt un popor de curve, bețivi și puturoși? Așa ceva a făcut domnul Bian, vedeți că declarațiile lui sunt în presă, și nu am auzit să fi luat acceptul comisiei de etică a partidului care îl susține în funcție, adică al PDL. Cred că mai mare discreditare a instituției ca această declarație nu există!”

Dumitru Pelican a adus argumente legale prin care arată că anchetarea sa este fără obiect. ”A împiedica pe cineva să-și spună părerea, la televiziune, pe motiv că este funcționar public, reprezintă o încălcare a Constituției, care garantează dreptul la liberă exprimare a oricărui cetățean,susține Pelican.

Ordinul președintelui ANOFM,  prin care angajații ANOFM nu au dreptul să comunice cu mass media fără avizul personal al dlui Bian reprezintă o încălcare a Legii 544, privind transparența în instituțiile publice, care mă obligă să răspund la orice întrebare a unui cetățean, fie el ziarist sau nu”, mai consideră Dumitru Pelican. Cât privește acuzația  că ar fi încălcat statutul funcționarului public, Pelican consideră că este o interpretare rău-voitoare a conducerii ANOFM. ”Nu am funcții de conducere în PC, am demisionat de când am fost repus, prin proces, la ANOFM și sunt simplu membru. Exact cum cere legea. Iar,  ca simplu membru de partid, nu mi se poate interzice să exprim o părere. Am acest drept, repet, prin Constituție”.

Citeşte şi:

Sulfina introduce cenzura la ANOFM. Vezi „actul de acuzare“ împotriva lui Dumitru Pelican

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel