Apreciată de tineri și bătrâni, maioneza este un sos rece caloric, care se prepară din gălbenuș de ou, ulei, oțet și piper.
Unele gospodine încorporează lămâie sau muștar pentru a-i da un gust mai puternic. Acest sos cremos, care aduce mai multă răsfăț și aromă salatelor, fripturii și, mai ales, cartofilor prăjiți, este în general interzis ca parte a unei diete.
Descoperă o rețetă delicioasă de maioneză de casă cu avocado și coriandru, pentru a te răsfăța fără să te simți vinovat.
Salată cu omletă: o rețetă interesantă pentru orice masă festivă
În timp ce unele gospodine preferă să cumpere maioneză industrială, care conține coloranți și agenți de textură, altele o pregătesc acasă.
Așa pot controla ingredientele pe care le încorporează în rețetă și pot reduce încărcătura calorică a acestui sos.
Dacă vă place maioneza, faceți o versiune ușoară a acestui sos universal cu două ingrediente cheie: avocado și coriandru.
Pentru a face maioneza de casă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
½ pahar iaurt simplu,
1 avocado copt,
1 mână de coriandru tocat,
1 cățel de usturoi tocat,
2 linguri suc de lămâie.
Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și amestecă până se omogenizează.
Toarnă amestecul rezultat într-un borcan de sticlă și adaugă sare și piper, după gust. Păstrează maioneza la frigider și adaugă câteva frunze de coriandru proaspăt înainte de servire.
Cel mai bun tort cu fistic al momentului: se prepară în 5 minute și este fabulos
NOTĂ: Alege întotdeauna legumele organice pentru a evita ingerarea pesticidelor și a altor substanțe chimice. Deoarece maioneza nu conține conservanți, trebuie păstrată la frigider și consumată în 2 zile de la preparare.
Deși această variantă de maioneză este mai scăzută în calorii decât cea clasică, ea trebuie consumata cu moderație, dacă ții o cură de slăbire.
Avocado este vedeta pasionaților dietelor sănătoase. Originar din Mexic, acest aliment este un fruct oleaginos, bogat în grăsimi bune. Avocado conține nutrienți excelente pentru sănătate.
Avocatul protejează inima. Chiar dacă avocado are un conținut ridicat de grăsimi, majoritatea lipidelor sale sunt acizi grași nesaturați, care au efecte cardio-protectoare și funcționează eficient pentru a crește colesterolul HDL bun. În același timp, scad colesterolul LDL rău.
Cea mai delicioasă salată cu ciuperci: o vei prepara în fiecare zi
Avocado are proprietăți antioxidante. Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamina E. Renumită pentru beneficiile sale pentru piele, vitamina E este solubilă în grăsimi și are proprietăți antioxidante. Astfel, acționează ca un scut pentru a proteja celulele organismului împotriva îmbătrânirii premature și a bolilor cauzate de radicalii liberi.
Avocado ajută la reglarea diabetului. Avocado este plin de fibre și conține un conținut ridicat de vitamina K. Astfel, acest fruct oleaginos ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge și la lupta împotriva diabetului.
Avocado este un aliat pentru pierderea în greutate. Conținând aproape 155 de calorii la 100 de grame, avocado este uneori considerat, în mod greșit, ca fiind interzis în timpul curelor de slăbire. Cu toate acestea, avocado poate fi un aliat valoros pentru pierderea în greutate.
Acest fruct conține fibre alimentare iar consumul său poate promova o senzație de sațietate, datorită căreia vei reduce aportul caloric în restul zilei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu