Știați că în loc de ouă fierte, puteți adăuga omletă în salată?
Salata cu omletă, piept de pui și porumb este o delicioasă și originală și va diversifica meniul de sărbători.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 500 grame,
porumb conservat - 1 conservă,
ouă - 4 bucăți,
lapte - 3 linguri,
sare și piper negru măcinat după gust,
maioneză - după gust,
morcov fiert - 1 bucată (pentru decor),
ulei vegetal pentru prăjirea omletei.
Cel mai bun tort cu fistic al momentului: se prepară în 5 minute și este fabulos
Pentru marinadă:
ceapă - 1 bucată,
suc de lămâie - 0,5 linguriță,
sare - un praf,
piper negru măcinat - după gust.
Bateți ouăle cu laptele. Încingeți tigaia, adăugați puțin ulei vegetal. După ce uleiul s-a încins adaugă ouăle bătute cu un praf de sare. Întindeți amestecul de ouă pe tot diametrul cratiței. Omleta se prăjește pe ambele părți la foc mediu. Apoi se răcește și se taie în fâșii subțiri.
File de pui în sos de miere: rețeta cu care îți vei cuceri toată familia
Se spala fileul de pui și se pune la fiert. Carnea fiartă se răcește, apoi se taie în fâșii lungi și subțiri.
Ceapa se taie în jumătăți de rondele și se pune într-un bol. Se adaugă sarea, piperul, zeama de lămâie și se lasă la marinat timp de trei minute.
În alt bol mai are, se pun fâșiile de carne și de omletă, ceapa murată, porumbul din conservă. Toate ingredientele se amestecă bine cu câteva linguri de maioneză.
Fierbe ouăle cu lămâie și vei rezolva o problemă: încearcă și nu vei regreta!
Sfaturi: maioneza se poate amesteca cu smântână, în proporții egale, pentru a asezona salata. De asemenea, pieptul de pui poate fi înlocuit cu șuncă fiartă.
Morcovul fiert se taie fâșii lungi și subțiri, care se rulează, pentru a forma niște flori. Salata poate fi decorată cu aceste flori făcute din morcov fiert. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu