Fără unt și fără lapte, acest tort cu fistic se face în 5 minute și este delicios. Ideal este să-l faci atunci când nu ai timp.
Deserturile de casă sunt întotdeauna o garanție a bunătății și simplității. Tortul cu fistic, preparat după această rețetă, îi va cuceri pe toți membrii familiei.
Desertul care are o aromă delicată poate fi servit la micul dejun sau ca și o gustare.
220 grame de făină,
120 grame de zahăr granulat;
50 grame de amidon de cartofi;
200 ml apă la temperatura camerei;
130 grame cremă tartinabilă cu fistic;
50 ml ulei de semințe;
2 ouă;
coaja de a o lămâie;
1 linguriță de extract de vanilie;
1 praf de sare;
1 plic praf de copt.
Pentru decor: fistic tocat.
Primul pas este să pornești cuptorul și să-l lași să se încălzească până la o temperatură de 180°C, setând modul static. În continuare, ia un bol și mixează ouăle cu zahărul până obții un amestec spumos.
Cea mai delicioasă salată cu ciuperci: o vei prepara în fiecare zi
Apoi adaugă apa și uleiul și amestecă. Urmează un praf de sare și coaja de lămâie rasă. La final se adaugă și extractul de vanilie și se amestecă energic.
În acest moment, trebuie să mai adaugi și crema cu fistic. Se mixează cu un tel electric. La sfârșit, adaugă făina, praful de copt și amidonul, amestecând cu grijă pentru a evita formarea cocoloașelor. Aluatul este gata. Ai nevoie de 5 minute ca să-l faci.
Acum nu-ți rămâne decât să torni aluatul într-o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapetată cu hârtie pergament.
Tava se dă în cuptor și aluatul se coace circa 30 de minute la o temperatură de 180°C. Este indicat să faci testul scobitorii pentru a înțelege dacă tortul este gata.
Plăcintă delicioasă cu mere: fără ouă, fără zahăr și fără unt. Ai nevoie doar de 5 ingrediente
La final, tortul se scoate din cuptor si se lăsă să se răcească. Înainte de servire se presară cu fistic tocat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu