Rulada din cartofi, umplută cu șuncă și brânză, o mâncare grozavă pentru cină. Toată lumea îți va cere rețeta

Rulada din cartofi, umplută cu șuncă și brânză, o mâncare grozavă pentru cină. Toată lumea îți va cere rețeta. Sursa foto: freepik.com
Rulada din cartofi, umplută cu șuncă și brânză, o mâncare grozavă pentru cină. Toată lumea îți va cere rețeta. Sursa foto: freepik.com

Prepară pentru masa de prânz sau cină, o ruladă delicioasă și sățioasă din cartofi, care îi va mulțumi pe toți membrii familiei.

 

De fapt, ceea ce o face atât de irezistibilă este umplutura de șuncă, brânză și ardei, care transformă o ruladă simplă într-o capodoperă culinară.

După ce vor mânca câte o felie din rulada de cartofi, umplută cu șuncă și brânză, toți membrii familiei îți vor mai cere câte o bucățică.

Apropo, poți mânca o felie din ruladă, chiar dacă ești la dietă, deoarece mâncarea nu este calorică.

Timp de pregătire- 15 minute, timp de gătire - 32-35 minute, timp total - 50 minute, porții - 6 felii, calorii - 250 pe felie.

Nu mai cumpăra mozzarella: o poți face acasă din lapte și un ingredient secret

 

Ingredientele de care ai nevoie:

150 grame de făină de grâu,

4 cartofi,

3 felii de șuncă fiartă,

1 ardei gras tocat grosier,

1 cățel de usturoi,

⅓ pahar cu apă,

două linguri de ulei de măsline,

pătrunjel tocat,

100 grame de brânză rasă,

sare și piper după gust.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare. Pune cartofii într-un bol, adaugă  pătrunjelul tocat, ⅓ cană de apă, sare și piper, apoi amestecă bine.

Acum adaugă o parte din făina de grâu, amestecă cu o spatulă. La final, pune și restul de făină și amestecă din nou până obții un aluat moale.

Cea mai bună salată de țelină. Este plină de vitamine și foarte sănătoasă

Acum tapetează o tavă de copt cu hârtie specială, unge-o cu ulei și întinde aluatul uniform. Unge și suprafața aluatului cu un strop de ulei și coace-l, timp de 25 de minute, la o temperatură de 200 grade.

Între timp, se toarnă un strop de ulei într-o tigaie, se pune usturoiul zdrobit și ardeiul tăiat grosier în bucăți. Amestecă și asezonează cu sare și piper. Acoperă tigaia cu un capac și gătește până când ardeiul devine moale.

Păstrează pâinea proaspătă, două săptămâni, cu un truc simplu: nu este nevoie să o congelezi

După ce ai făcut acest lucru, scoate aluatul din cuptor. După ce se răcește, așează pe blatul de aluat de cartofi feliile de șuncă fiartă, brânza rasă și ardeiul. Folosind hârtia de pergament, formează o ruladă.

Aceasta se pune pe o altă tavă de copt, acoperită cu hârtie specifică. Rulada se dă în cuptorul preîncălzit pentru încă 7-10 minute, la o temperatură de 180 grade. Când este gata, rulada din cartofi, umplută cu șuncă și brânză, se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel