Persoanele cărora le pasă de sănătatea lor și încearcă să mănânce corect adaugă țelină în meniul lor.
Țelina este o legumă sănătoasă și gustoasă. Are un gust atât de îndrăzneț și distinct, încât merită să fie ingredientul principal într-o salată.
Prin urmare, ar trebui să încercați această rețetă, care presupune folosirea unor produse sănătoase, cu un dressing original și gustos.
Ingrediente de care aveți nevoie:
nuci - un sfert de cană,
gălbenuș de ou - 1 bucată,
usturoi - 1 cățel,
muștar de Dijon - 1 lingură,
sare - jumătate de linguriță,
piper negru proaspăt măcinat - un sfert de linguriță,
ulei de măsline - un sfert de cană,
oțet - 3 linguri (poate fi înlocuit cu suc de lămâie),
tulpinile unei țeline,
brânză (de preferință pecorino) - 60 grame.
Tulpinile de țelină se toacă, brânză se taie felii subțiri. Usturoiul se curăță și se zdrobește.
Prăjiți nucile, amestecând din când în când, aproximativ 2 minute. Transferați nucile pe o farfurie pentru a se răci la temperatura camerei. Nucile răcite se toacă grosier și se lasă deoparte.
Cartofi copți cu vin și rozmarin. Rețeta, dezvăluită de bucătarii italieni
Bateți gălbenușul de ou cu usturoiul, muștarul de Dijon, sare și piper până se omogenizează. În timp ce amestecați, turnați uleiul de măsline. Adăugați oțet sau suc de lămâie și bateți din nou.
Turnați dressingul peste tulpinile tocate de țelină, acoperiți-le cu brânză și nuci și serviți salata imediat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu