Cea mai reușită marinată pentru carea de pui este mierea. Datorită mierii, carnea de pui va fi suculentă și va avea un gust unic.
File de pui în sos de miere este o mâncare potrivită pentru o masă festivă sau poate fi pur și simplu pentru a fi servit la o cină în familie.
Fileul de pui se prăjește până se rumenește cu adaos de usturoi, miere și sos de soia. Ca urmare, bucățile de carne vor fi glazurate cu un gust dulce-sărat și vor avea o aromă neobișnuită.
file de pui - 500 grame,
amidon - 50 grame,
sos de soia - 40 grame,
usturoi - 2 căței,
ulei de susan - 1 lingură,
piper negru după gust,
ghimbir - 6 grame.
Cel mai bun tort cu fistic al momentului: se prepară în 5 minute și este fabulos
miere - 40 grame,
albuș de ou - 1 bucată,
ketchup - 40 grame,
ulei de susan - 1 lingură,
apă - 50 ml,
suc de lămâie - 10 ml,
sos de soia - 2 linguri,
usturoi - 2 căței,
ghimbir și boia - după gust,
ulei vegetal - pentru prăjit.
Albușul se bate spumă cu telul. Se adaugă sosul de soia uleiul de susan, piperul negru, usturoiul tocat și ghimbirul dat prin răzătoare. Amestecă bine.
Fileul de pui se taie în bucăți mici, care se pun într-un bol. Peste carne se toarnă marinada pregătită. Adaugă amidon, amestecă bine și lasă carnea la marinat pentru o oră.
Cea mai delicioasă salată cu ciuperci: o vei prepara în fiecare zi
După o oră, carnea se pune într-o tigaie fierbinte cu ulei vegetal și se prăjește, timp de cinci minute, la foc mediu, până se rumenește pe ambele părți.
În altă tigaie se toarnă uleiul de susan, usturoiul tocat și ghimbirul și se prăjesc ușor. Adaugă apoi ketchup, apă, zeamă de lămâie, miere, sos de soia, boia de ardei. Amestecă și gătește la foc mic, circa 7 minute.
Adaugă bucățile de file în acest sos și amestecă. Carnea se fierbe carnea la foc mic, amestecând, aproximativ 5 minute. Carnea trebuie să absoarbă aproape tot sosul. Înainte de a servi preparatul pe masă, presată deasupra semințe de susan. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu