Patru utilizări ale uleiului de cocos în bucătărie. Este benefic și pentru cei care sunt la dietă

Patru utilizări ale uleiului de cocos în bucătărie. Sursa - pixabay.com
Patru utilizări ale uleiului de cocos în bucătărie. Sursa - pixabay.com

În ultimii ani, suntem mai atenți la ceea ce mâncăm și includem în dieta zilnică tot mai multe fructe și legume.

Există zeci de diete vegane și vegetariene, care elimină sau limitează produsele de origine animală. Peroanele care decid să urmeze aceste diete trebuie, așadar, să găsească o soluție alternativă la grăsimi.

Printre acestea se numără uleiul de cocos, care este utilizat pe scară largă în bucătărie. Acest produs este util și celor care vor să slăbească prin alimentație. De fapt, uleiul de cocos ar putea înlocui mai multe alimente grase, de origine animală.  

Brioșe cu ciocolata și portocale, gătite în coaja fructului citric. Un desert original și neobișnuit

Uleiul de cocos este de origine vegetală, un produs al fructului exotic cu același nume. Este folosit foarte frecvent în Filipine și India. Acum este foarte popular și în Occident.

Ueiul de cocos are mai multe proprietăți, printre care cele mai importante sunt stimularea metabolismului și reducerea retenției de apă.

Important este să verificați întotdeauna că ați achiziționat ulei de cocos pur, care poate fi folosit în alimentație, deoarece pe piață există și uleiul de cocos pentru uz cosmetic. Acesta din urmă este folosit pentru a trata părul și pielea uscată.

Aceste cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Include-le în dieta zilnică

Acest ulei este foarte versatil, fiind folosit ca înlocuitor al untului sau al margarinei la prepararea deserturilor. Poate fi folosit și în loc de ouă, ca agent de îngroșare. Acest lucru vă ajută să reduceți mult cantitatea de zahăr și grăsimi din deserturi, datorită și faptului că uleiul are un gust natural dulce.

O modalitate excelentă  este să faceți un aluat din făină, drojdie, puțin zahăr, lapte și ulei de cocos. Frământați totul și lăsați aluatul să se odihnească o oră înainte de a-l folosi.

Îndulcitor natural, perfect pentru diete

Gustul dulce al uleiului de nucă de cocos îl face și un îndulcitor natural perfect, pentru a fi folosit în locul zahărului. Dacă vreți să îl folosiți și mai creativ, puteți crea o cremă de cafea dulce și ușoară.

Trebuie doar să puneți o lingură de cafea ness și o jumătate de linguriță de ulei de cocos și să le amestecați bine. Crema obținută se pune în ceașca de cafea. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de o băutură dulce, dar fără zahăr.

Uleiul de cocos, bun și pentru cei care fac sport 

Uleiul de cocos este deosebit de util și pentru cei care fac sport. De fapt, uleiul de cocos ar ajuta la arderea caloriilor în exces și oferă mai multă energie pentru antrenament.

În cele din urmă, uleiul de cocos este perfect pentru a da un gust deosebit mâncărurilor reci. Puteți face un sos delicios, amestecând ulei, muștar și zeama de lămâie. Mâncarea va avea o aromă deosebită.

Vezi și:

 

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi 

 

Scorţişoara este un condiment gustos cu proprietăți surprinzătoare.

Multe studii au confirmat beneficiile sale pentru sănătate. Dar ce se întâmplă cu organismul dacă luăm o linguriță de scorțișoară pe zi?

Scorțișoara este unul dintre cele mai cunoscute și mai folosite condimente din lume, datorită aromei sale inconfundabile, potrivite pentru aromatizarea diferitelor tipuri de alimente și, în special, a dulciurilor.

În mod tradițional, scorțișoara a fost folosită nu doar pentru a face parfumuri și tămâie, ci și pentru a conserva alimente, dar și ca un adevărat „medicament” natural.

Ceai de ghimbir: rețeta pentru cea mai buna infuzie împotriva tusei și răcelii

Cercetările științifice moderne au confirmat ceea ce se știa deja: acest condiment este cu adevărat concentrat pe sănătate, mai ales dacă este folosit moderat, dar constant.

Doza recomandată pentru a fi consumată este o linguriță de scorțișoară pe zi. Acest condiment este bogat în fibre și săruri minerale importante pentru organismul nostru, cum ar fi calciul și fierul.

Efectele pe care scorțișoara le are asupra organismului nostru într-un timp scurt sunt următoarele:

- îmbunătățește digestia și facilitează activitatea intestinului,

- contrastează greața și răul de mișcare, mai ales dacă este luată sub formă de ceai,

- reglează nivelul zahărului din sânge,

- îmbunătățește circulația,

 - previne proliferarea bacteriană și virală,

- scade durerile, în special cele datorate artritei, dar și ciclului menstrual,

- ameliorează durerea în gât,

- îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive,

- întărește sistemul imunitar,

- previne formarea celulelor canceroase,

- dă energie și revitalizează organismul,

- contribuie la arderea grăsimilor și, prin urmare, la pierderea kilogramelor în plus.

Cum se consumă scorțișoara măcinată?

Dacă nu știți cum să consumați o linguriță de scorțișoară pudră în fiecare zi, o puteți pune în cafea, ceai, lapte sau o băutură vegetală.

De asemenea, scorțișoara poate fi adăugată în smoothie-uri sau sucurile naturale de fructe și legume. În plus, poate fi consumată sub formă de infuzie, chiar și după mesele principale.

Atenție la alimentele care conțin calorii goale: care sunt și de ce trebuie să le limităm consumul

Ceaiul de scorțișoară este potrivit iarna, în timp ce vara apa cu aromă de scorțișoară este un panaceu pentru a te împrospăta și a rămâne hidratat.  

În general un consum moderat de scorțișoară este potrivit pentru toată lumea, dar ca întotdeauna există excepții. Dacă ai ficatul bolnav, mai bine evitați să consumați scorțișoară. Nu consumați, zilnic, scorțișoară dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

În cele din urmă, aveți grijă să nu depășiți doza. Utilizarea excesivă a scorțișoarei poate provoca alergii, intoxicații, ulcere, iritații ale  intestinului și alergii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel