Aceste cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Include-le în dieta zilnică

Aceste cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Include-le în dieta zilnică. Sursa - pixabay.com
Aceste cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Include-le în dieta zilnică. Sursa - pixabay.com

Bananele sunt considerate  cel mai bogat fruct în potasiu, dar nu toată lumea știe că există alimente care conțin și mai mult potasiu.

Vara este vital să rămâneți hidratați și să reînnoiți, în mod constant, sărurile minerale care se pierd odată cu transpirația, mai ales dacă faceți sport. Atunci când transpiri, organismului îi lipsesc elementele esențiale pentru supraviețuire, precum sodiul, magneziul și potasiul.

Nivelul scăzut de potasiu în sânge pot provoca probleme precum slăbiciune, oboseală, spasme și crampe musculare, probleme digestive (constipație), palpitații și chiar dificultăți de respirație.

Te simți fără energie? Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară: hidratează și detoxifică organismul

Înainte de a recurge la suplimente alimentare, poți include în alimentație produse bogate în potasiu, precum peștele, nucile și bananele.

Dar există alte cinci alimente care sunt o sursă nebănuită de potasiu.

Avocado. Doar o jumătate de avocado (aproximativ 100 de grame) conține 487 de miligrame de potasiu, aproximativ 10% din necesarul zilnic. Din păcate, totuși, acest fruct este, de asemenea, foarte caloric și bogat în grăsimi, așa că trebuie să fiți prudenți când îl  consumați.

Kiwi. Ca și avocado, 100 de grame de kiwi conține mai mult potasiu decât o banană: 400 mg / 100 grae față de 350 mg / 100 grame.  

Vrei să trăiești până la 100 de ani? Consumă acest aliment

 

Coacăzele depășesc și ele cantitatea de potasiu din banană: 100 grame din aceste fructe conțin aproximativ 375 grame de potasiu. 

Spanacul este o sursă importantă de fier, dar asta nu este tot. De asemenea, spanacul conține vitamina K, magneziu și sodiu. În plus, o cană de spanac congelat oferă aproximativ 540 de miligrame de potasiu, adică 12% din necesarul zilnic.

Pepenel verde este unul dintre cele mai potolitoare fructe ale verii, bogat în apă, vitamine și minerale, perfect pentru combaterea căldurii și a deshidratării. Pepenele verde este, de asemenea, bogat în potasiu: două felii din acest fruct asigură 640 de miligrame de potasiu, aproximativ 14% din necesarul zilnic recomandat.

Vezi și:

 

Băutura care scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Se prepară acasă din două ingrediente

 

Această băutură, ușor de preparat, scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. 

Cum se prepară băutura care favorizează pierderea în greutate? Știți că apa este cea mai bună băutură de pe planetă pentru sănătate și, de asemenea, pentru pierderea în greutate.

Una dintre modalitățile prin care apa susține pierderea în greutate este că elimină pofta de mâncare. Dar există vreo modalitate de a face pierderea în greutate mai rapidă atunci când bei apă? 

Da, și nu vorbim despre clasicul ceai verde, ale cărui proprietăți drenante au fost constatate de mai multe studii, ci despre o băutură care se prepară din semințe de chimen.

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi

Acest condiment este bogat în antioxidanți, care pot îmbunătăți sistemul imunitar și sănătatea intestinului,  reduce inflamația și riscul de cancer. 

Chimenul crește rata metabolică, iar un metabolism mai rapid înseamnă că organismul arde calorii într-un ritm mai rapid. 

Cercetătorii spun că apa cu chimen ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând celulele să răspundă corect la glucoză și insulină. Când zahărul din sânge este mărit, glucoza poate fi stocată în celule și  transformată în grăsime.

 

Cum se face apa cu chimen

Apa de chimen poate fi consumată caldă sau rece. Iată cum să o faceți acasă: înmuiați o lingură de semințe de chimen într-o cană sau două de apă peste noapte. Puteți, mai întâi, zdrobi semințele cu un sucitor pentru ca să elibereze uleiurile lor naturale. Dimineața, fierbeți amestecul  aproximativ cinci minute. Odată ce apa s-a răcit, filtrați semințele și savurați băutura.

Apa de chimion are un gust mineral și lemnos, așa că sfatul este să adăugați puțin îndulcitor natural, cum ar fi mierea sau un praf de scorțișoară pentru a îmbunătăți aroma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel