Castraveți murați în oțet. Rețeta foarte simplă: Ies crocanți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eva Bronzini)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eva Bronzini)

Vrei să pui castraveți în oțet? Iată o rețetă foarte simplă...

Ingrediente

- castraveţi cornichon
- ceapă galbenă
- căţei de usturoi
- morcov
- boabe de piper
- boabe de muştar
- seminţe de mărar

pentru murat/borcan 800 g

- 1 linguriţă sare murături
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml oţet
- apă în completare

Cum se prepară

Spală castraveţii, aşază-i în borcane de 800 g, cu ceapa tăiată solzişori, morcovii tăiaţi rondele şi căţeii de usturoi. În fiecare borcan adaugă 1 linguriţă sare de murături, 1 linguriţă zahăr, boabe de piper, boabe de muştar şi seminţe de mărar, potrivit retetepractice.ro. Peste ingredientele din borcan toarnă 100 ml oţet şi apă, însă nu cât să umple complet borcanul.

Pune capacele cât mai bine şi fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După cele 20 de minute, stinge focul, dar lasă borcanele în apă până când se răcesc complet, apoi depozitează borcanele de castraveţi muraţi în oţet pentru iarnă.

Greșelile pe care toată lumea le face când prepară castraveți murați

Potrivit emisiunii „The History Kitchen” de la PBS, murăturile sunt o metodă interculturală de conservare a alimentelor care datează din jurul anilor 2030 î.Hr.  Ca o modalitate de a extinde proviziile de hrană prin ierni reci, murarea este pur și simplu metoda de a păstra legumele într-o saramură făcută din oțet, apă și sare. 

Un castravete murat corect este ușor crocant la exterior, dar cu o pulpă moale, flexibilă și profund infuzată cu ierburi adăugate și condimente, precum mărar.  Deși nu ar trebui să fii intimidat de munca implicată și poți fi sigur că rezultatele delicioase merită efortul, detaliile contează atunci când vine vorba de murat. Așadar, înainte de a vă prepara prima saramură, asigurați-vă că nu treceți prin aceste greșeli ușor de ratat.

Alegerea castraveților potriviți

Castraveții mari și groși ar putea fi grozavi într-o salată, dar nu sunt atât de grozavi pentru murat decât dacă se întâmplă să deții un butoi mare de lemn. Respectarea unei dimensiuni mai mici, mai uniforme și accentuarea prospețimii sunt cheia pentru a găsi castraveți buni de murat. Pretenția se plătește conform publicației Bon Appėtit, deoarece veți dori ca castraveții să fermenteze mai uniform pentru cele mai bune rezultate. Veți dori doza potrivită de prospețime - un castravete nici prea tânăr, dar nici prea bătrân.

Amintiți-vă că castraveții vor fi ținuți într-un borcan sigilat umplut cu o saramură acidă timp de săptămâni. Dacă sunt deformați sau prea mari, saramura poate să nu pătrundă la pulpa legumei. O piele prea groasă poate face ca saramura să nu pătrundă, răpindu-vă murăturile de textură și aromă. Faceți cercetări și găsiți ce castraveți trec cel mai bine prin procesul de murare, cum ar fi popularul soi Kirby. Dar asigurați-vă că toți castraveții pe care îi aduceți acasă sunt proaspeți, aproximativ de aceeași dimensiune și lungime și că sunteți gata să murați foarte curând. Cu cât le pui mai repede la borcane, cu atât vor ieși mai bine.

Cum se alege sarea potrivită

Dacă vrei să adaugi sare iodata, de mare sau Kosher, atunci oprește-te. Deși ar putea adăuga aromă și sunt grozave la gătit, sărurile obișnuite de masă nu vor face față atunci când vine vorba de murat. Publicația Allrecipies precizează că cel mai bine este să folosiți în mod specific sare pentru murături, numită pe etichete și „sare pentru conservare”. Acest tip de sare este o clorură de sodiu pură, fără aditivi și este suficient de fină pentru a se dizolva rapid și complet în apă. Este exact ceea ce aveți nevoie, deoarece aditivii găsiți în sarea iodată pot modifica mai mulți factori, precum culoarea sau gustul în timpul procesului de fermentație.

Sarea kosher este singura substituție potrivită pentru sarea de conservare și, chiar și atunci, nu trebuie să aibă aditivi - nici măcar un agent antiaglomerant. Dacă folosiți sare Kosher, asigurați-vă că măsurați greutatea în funcție de volum. Deoarece este mai grosieră, sarea Kosher va dura mai mult pentru a se dizolva complet în apă. Deci, de obicei, necesită aproximativ 50% mai multă sare Kosher pentru a echivala cu aceeași cantitate de sare specială pentru conservare. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel