Vot electronic: Sorin Grindeanu nu crede că este posibil în România

Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Mihai Grindeanu, nu crede că votul electronic va putea fi implementat în România.

”În ultima vreme se poartă în spațiul public o dezbatere privind votul electronic. Dvs credeți în această metodă de a vota?”, a fost întrebat Sorin Grindeanu, miercuri, la DCNews Live.

"Nu! Nu o văd posibilă! V-o spun cât se poate de direct. Am văzut că a și fost abandonată această idee, adică lumea discută de vot prin corespondență, ceea ce e altceva, dar și acolo există semne de întrebare. Votul electronic a fost experimentat în câteva state, dacă nu mă înșel inclusiv în Franța, și a fost abandonat.

Există mari semne de întrebare vizavi inclusiv de vot, care trebuie să fie secret. Imaginați-vă că, la un moment dat, ca să faci un vot electronic, trebuie să te înscrii, să primești un username, o parolă, ca să intri pe contul respectiv.

Doi - oamenii vor deveni foarte interesați în achiziționări de username-uri și parole. Trăim în România!

Trei - unde este secretul? Deci, nu se poate! De aceea, eu cred, nu sunt jurist, că este neconstituțional acest lucru, din punctul meu de vedere. Dacă se va găsi cadrul legal prin care se va cere implementarea unui vot electronic în România, noi suntem dispuși să fim parteneri, ca și Minister, să încercăm să asigurăm toate componentele necesare implementării acestui vot electronic. Dar, deocamdată, noi nu avem cadru legal”, a răspuns Ministrul pentru Societatea Informațională.

Vezi și: Dosarul Microsoft: Statul român are de dat 22 de milioane de euro unor ruși - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel