Alimente minune care previn căderea părului

Căderea părului este o afecţiune cu care tot mai mulţi oameni se luptă. Este destul de supărător să vezi cum părul tău cedează de fiecare dată când te pieptăni, te speli pe cap sau pur şi simplu îl găseşti pe pernă imediat ce te-ai trezit.

O dietă sănătoasă şi hrănitoare este soluţia cea mai eficientă în combaterea acestei afecţiuni.

1. Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienţi, ceea ce îl face un aliment potrivit pentru consumul zilnic a persoanelor de orice vârstă. În componenţa sa se găsesc vitamine, minerale, potasiu, calciu, fier, şi acizi graşi, ingrediente vitale pentru menţinerea sănătăţii părului.

2. Somonul

Acizii graşi omega 3 şi proteinele din somon sunt excelente pentru tratarea căderii părului. Acestea sunt eficiente în menţinerea unui scalp sănătos şi hidratat, şi a unui păr strălucitor.

3. Fasolea

Acest aliment minune ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecărei persoane. Fasolea este bogată în proteine, ele fiind un element cheie pentru a avea un păr puternic şi strălucitor.

4. Ovăzul

Acesta conţine toţi nutrienţii de care părul tău are nevoie. Ovăzul furnizează micronutrienţi precum cuprul, zincul, complexul de vitamine B şi proteine, acestea reuşind să înlăture problema căderii părului.

5. Cartofii dulci

Consumarea cartofilor dulci poate fii un mod excelent de a aduce în organism o mulţime de proteine, vitamina A, fier, ş cupru. Această combinaţie de substanţe ajută scalpul şi părul să fie mai rezistente.

6. Ouăle

După cum ştim deja, ouăle sunt bogate în proteine, element esenţial în menţinerea sănătăţii capilare. Pentru efecte uimitoare asupra părului, ouăle pot fi atât consumate, cât şi folosite în măşti hrănitoare.

7. Mazărea verde

În ciuda mărimii sale, mazărea reprezintă o bogată sursă de nutrienţi benefici. Ea este de asemenea o sursă sănătoasă de proteine, beta-caroten şi vitamina C, toate fiind excelente pentru un păr puternic.

8. Nucile

Nucile sunt recunoscute ca fiind un remediu eficace în prevenirea căderii părului.
Uleiurile esenţiale şi nutrienţii vitali care se regăsesc în ele, sunt fantastice pentru piele, creier, inimă şi de asemenea pentru un păr sănătos.

9. Carnea de vită

Unele persoane cred că această afecţiune este strâns legată de lipsa proteinelor şi a fierului din organism. Carnea de vită este o carne roşie, care este o bună sursă de fier, acizi graşi şi proteine, acestea fiind un ajutor de nădejde în menţinerea sănătăţii părului.

10. Germenii de grâu

Incluzând în dietă germeni de grâu, corpul tău va beneficia de nutrienţi, fibre, cupru şi zinc.
Acestea vor acţiona ca un scut protector asupra părului tău, redându-i sănătatea şi vitalitatea.

11. Morcovii

În afară de faptul că morcovii sunt buni pentru ochi, aceştia sunt eficienţi şi în menţinerea sănătăţii scalpului şi părului. Consumaţi cel puţin o dată pe săptămână, aceştia se pot dovedi eficienţi problemei dumneavoastră. Morcovii sunt bogaţi în vitamina A, ea producând sebumul care protejează părul şi scalpul de murdărie şi de deshidratare.

12. Seminţe de floarea soarelui

Seminţele de floarea soarelui sunt excelente pentru a avea un păr lung şi puternic.
În seminţele de floarea soarelui se regăsesc nutrienţi ca: magneziu, proteine, zinc, vitamina E, seleniu, fier, potasiu, cupru, complexul de vitamine B şi calciu, ele fiind esenţiale pentru un păr sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel