Tocană de legume pentru iarnă. Ai crede că e zacuscă, dar te vei înșela

Foto Pexels
Foto Pexels

Tocana de legume pentru iarnă e perfectă pentru momentul postului și nu numai. 

Ai crede că e zacuscă, dar nu e. Rețeta este pentru o tocană de legume de pus la păstrare pentru iarnă. Când vine frigul și ții post, atunci e momentul perfect să deschizi un borcan și să o întinzi pe pâine.

Ingrediente

1 kg ceapă

1 kg ardei capia

1 kg gogoșari roșii

1 kg morcov

750 ml ulei

200 g orez

2 l suc de roșii


Mod de preparare

Fierbe orezul cu o seară înainte în 400 ml apă Toacă ceapa mărunt, morcovul pe răzătoarea mare și pune-le în uleiul încins, la foc mic.

Ardeiul capia și gogoșarii trebuie tăiați în feliuțe subțiri, apoi puși peste morcov și ceapă, când acestea din urmă s-au înmuiat.

Când toate legumele au fiert, adaugă sucul de roșii, sare și boabe de piper, după gust, apoi adaugă și orezul (răcit în prealabil!).

Ține compoziția la foc pentru alte zece minute, notează retetepractice.ro, iar când se răcește pune-o în borcane.

Lasă borcanele la cuptor la bain marie, pentru 15-20 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă, apoi lasă borcanele în cuptor până a doua zi.

Zacuscă 4:3:2:1, REȚETA bucătarului Vlăduț

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește „Zacusca 4:3:2:1”, după proporțiile ingredientelor.

Ingredientele pentru zacuscă vor fi cântărite după coacere, după scurgere, așa încât să rămână 4 kg de vinete, 3 kg de ardei copți, 2 kg ceapă curățată, 1 kg roșii pasate.

Ingrediente 

4 kg de vinete

1,5 kg ardei capia copți

1,5 kg ardei gras, verde, copți

2 kg ceapă curățată

1 kg roșii pasate

500 ml ulei

sare

piper

1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se incepe prin a căli în uleiul încins, la foc mic, ceapa tocată solzișori. Când ceapa este bine pătrunsă, se adaugă ardeii tocați. Se amestecă bine cu ceapa și se lasă să-și degaje gustul aproximativ 30 de minute. Urmează vinetele tocate mărunt și din nou se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, amestecând constant.

Ulterior, vor fi adăugate roșiile pasate. Se mai lasă zacusca la fiert, la foc mic, aproximativ o oră, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și o foaie de dafin, notează a1.ro. Foaia de dafin se va îndepărta după aproximativ 15 minute.

Zacusca se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor închide ermetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel