Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere coapte.
1 dovleac mare
2 gutui
3 bucăți sfeclă roșie
1 kg mere ionatane
2-3 cepe roșii
500 gr cartofi albi
sare și piper
semințe de dovleac
ulei de floarea soarelui
oțet de gutui
turmeric
Dovleacul se taie în felii mari, și se așază în tava cuptorului. Printre feliile de dovleac se așază gutuile.
În altă tavă se așază 3/4 din cantitatea de mere, dar și sfecla roșie. Toate aceste ingrediente se pun la copt la temperatură mai mare. Pe parcurs, se verifică coacerea lor, deoarece timpul de preparara diferă de la un ingredient la altul. Primele se vor coace merele, urmate de gutui.
Între timp se curăță cartofii și se feliază în rondele subțiri. Rondelele de cartofi se taie în fâșii oblice, creâd astfel mult îndrăgiții cartofi pai. Cartofii pai se prăjesc în baie de ulei încins și se condimentează cu sare, piper, dar și puțin turmeric, pentru o culoare mai specială.
Merele necoapte se curăță și se taie în cuburi mici. Ceapa roșie, de asemeni, se curăță și se toacă mărunt. Se amestecă cu merele tocate într-un bol. Peste ele se adaugă sare, piper, puțin ulei și oțet de gutui.
Când avem merele coapte, gutuile coapte și sfecla coaptă, toate ingredientele pentru salsa, le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească și le curățăm. Le tocăm mărunt și le punem în recipientul unui blender, apoi le transformăm într-un piure foarte aromat și frumos colorat.
Acest minunat piure de legume și fructe coapte se amestecă cu merele și ceapa tocate și amestecate cuulei și oțet de gutui.
Cartofii pai se servesc în cupe de dovleac copt, alături de salsa de sfeclă cu gutui și mere coapte.
VEZI ȘI: Celebra rețetă de supă japoneză Ramen
Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat celebra rețetă de supă japoneză Ramen.
oase de porc
aripioare de pui
foi de alge
ciuperci shitache
germeni de mazăre
usturoi
ghimbir
dashi (pudră de pește)
susan
carne de porc
ouă
ceapă
ceapă verde
tăiței de casă
sos de soia
Mai întâi se porționează oasele de porc și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.
Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, se înlătură prima apă, apoi se pun din nou la fiert cu multă apă, la foc încet pentru aproximativ 2 ore.
Aripioarele de pui se fierb și ele pentru a obține o supă gustoasă.
Carnea de porc se prepară la cuptor, condimentată după propriile gusturi.
În vasul cu oase, când acestea și-au lăsat savoarea, se adaugă pe rând toate celelalte ingrediente: foile de alge, usturoi, ghimbir, tăiței de casă, dashi, ceapa albă și cea verde, sos de soia, ciupercile și supa de pui.
Ouăle se fierb moi, adică pentru 4 minute și se adaugă în supă, în timpul servirii, curățate ți tăiate în jumătăți, așa încât gălbenușul să fie cursiv.
Tot în timpul servirii se mai adaugă și verdeață și semințe și diverse sosuri preparate separat din usturoi cu ghimbir, cu grăsime de la carnea preparată la cuptor, chilli și ce mai dorește fiecare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu