Conopidă pane la cuptor: o garnitură delicioasa, simplă și rapidă

Conopidă pane la cuptor, o garnitură delicioasa, simplă și rapidă. Sursa - Pexels
Conopidă pane la cuptor, o garnitură delicioasa, simplă și rapidă. Sursa - Pexels

Conopida pane la cuptor este o garnitură delicioasă, simplă și foarte gustoasă. Un fel de cotlet de conopidă sau friptură de conopidă, cu o crustă crocantă și delicioasă.

Preparată în acest mod apetisant, conopida va fi foarte apreciată chiar și de cei cărora nu le place această legumă.

Conopida este o sursă de substanțe prețioase pentru organismul nostru. Aparține familiei cruciferelor, împreună cu varza, broccoli și napii, și conține mulți nutrienți importanți, inclusiv vitamine, săruri minerale, fibre și antioxidanți (flavone) capabili să contracareze radicalii liberi.


Prăjitură cu lămâie, preparată în cuptorul la microunde: fără ouă și fără unt este gata în 10 minu

Așa că ar fi un obicei bun să le includem conopida, chiar și de câteva ori pe săptămână, în meniul nostru. Rețeta pe care ti-o propunem poate fi  o alternativa gustoasă la obișnuita conopidă gratinată sau fiartă.

Conopidă pane la cuptor. Ingrediente pentru 4 porții: 

  

1 conopidă albă mare,

1 ou,

puțină făină (3-4 linguri),

pesmet,

sare după gust,

ulei de măsline extravirgin,

condimentele preferate după gust (rozmarin, cimbru)

Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă

 

Conopidă pane la cuptor. Mod de preparare

Mai întâi spălați și curățați conopida îndepărtând părțile dure de la rădăcină. Puteți folosi tulpinile pentru a face supe. Tăiați apoi  conopida, pe pe lungime, în felii de aproximativ 1 cm grosime (altfel se rupe ușor) .

Pregătiți acum 3 boluri: unul cu făină, una cu pesmet și condimentele tocate, unul cu oul bătut la care ai adăugat un praf de sare, și unul cu pesmet.

Tartă cu ciocolata, fistic și portocale: moale în interior și crocantă la exterior

Se trece fiecare felie de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut, iar, la final, prin bolul cu pesmet amestecat cu rozmarin sau cimbru.

Apăsați feliile de conopidă bine pe ambele părți și aranjați-le pe o tavă de copt. acoperită cu hârtie antiaderență.

Odată ce toate feliile de conopidă au ajuns în tava de copt, stropiți-le cu ulei de măsline extravirgin.

Conopida pane se coace la 200° pentru aproximativ 25 de minute.

Pune usturoi sub pernă: vei fi surprins când vei vedea ce se întâmplă  

Întoarceți feliile de conopidă cel puțin o dată. În ultimele 10 minute de gătit, setați cuptorul în modul ventilator. Când vedeți ca s-a format o crustă  aurie, conopida este gata. Poftă bună!

Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată

Varză înăbușită cu stafide și ghimbir sună ciudat, dar nu te lăsa prins de prejudecăți, pentru că riști să pierzi un preparat cu adevărat interesant, pe care merită să-l gătești măcar o dată. Dă-i o șansă și nu vei regreta.

Pentru această rețetă puteți folosi atât varza roșie, cât și  albă, deoarece ambele sunt bune pentru sănătatea noastră, ieftine și destul de ușor de gătit.

Este o rețetă ușor de făcut, rapidă, ieftină, potrivită pentru toată lumea și mai presus de toate care este bună pentru sănătatea noastră. 

Acum să vedem ce avem nevoie pentru a pregăti această mâncare delicioasă:

300 grame de varză roșie, 

300 grame de varză albă,

40 grame de ceapă,

40 grame de stafide,

25 grame de ghimbir proaspăt,

sare, piper - după gust,

ulei de măsline extra virgin.

Rețeta pas cu pas

În primul rând, spălăm varza, scoatem cotorul și o tăiem în fâșii  de câte o jumătate de centimetru grosime. Curățați și tăiați ceapa julien.

Într-o tigaie se rumenește ceapă în puți ulei, se adaugă varza și se rumenește, la foc iute, câteva minute, amestecând continuu. Se reduce apoi focul, se adaugă sare, piper, stafidele și ghimbirul curățat și ras. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă jumătate de oră.

Desert cu banane și ciocolată: fără făina și fără zahăr. Un desert ușor, pentru care nu ai nevoie de cuptor

În timpul fierberii aveți grijă să  amestecați varza și, dacă este necesar, puteți adăuga o picătură de apă. Continuați să gătiți încet, lăsând preparatul să se fiarbă bine.

Prin gătirea lentă, varza se va înmuia și își va elibera lichidele care vor  rehidrata stafidele și va amesteca toate aromele. Când preparatul nostru este aproape fiert și dacă are prea mult lichid, scoatem capacul, mărim focul și lăsăm să mai fiarbă pentru ca surplusul de apă să se evapore.   

De îndată ce varza înăbușită cu stafide și ghimbir a atins densitatea potrivită, o puteți servi pe masă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel