Valea Regilor continuă să uimească. Află care este cea mai nouă descoperire

ahandoutpict
ahandoutpict

Valea Regilor din Egipt continuă să uimească breasla arheologilor. Dacă până în prezent, căutările vizau descoperirea a noi artefacte regale, descoperirea mormântului unei cântărețe, vechi de 3.000 de ani, a șocat, deoarece demonstrează că și persoane obișnuite se puteau bucura de o astfel de onoare.

În Valea Regilor din Egipt a fost descoperit mormântul unei cântăreţe ce datează de acum 3.000 de ani de către un grup de arheologi elveţieni de la Universitatea din Basel condusă de Elena Pauline-Grothe şi de Susanne Bickel, potrivit declarațiilor ministrul egiptean al Antichităţilor, Mohammed Ibrahim.

Potrivit declarațiilor, mormântul descoperit în Karnak, lângă Luxor, aparţinea unei femei pe nume Nehmes Bastet, fiica Marelui Preot al zeului Amun.

Aceasta ar fi fost, conform unei înscripţii de pe o placă de lemn aflată în mormânt, cântăreaţă pentru zeitatea supremă Amun Ra în timpul celei de-a 22-a dinastii (945 - 712 î.e.n.).

Importanța descoperirii este crucială, întrucât, până în prezent, se credea că Valea Regilor era folosită numai pentru înmormântarea familiilor regale egiptene.

Ori, noua descoperire afirmă că și persoane obișnuite au putut beneficia de onoruri similare cu cele regale, arheologii fiind convinși că la deschiderea sarcofagului, remarcabil conservat, ar putea fi descoperit cadavrul mumificat și acoperit cu o mască personalizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel