Fructul puțin cunoscut în România care înlocuiește zahărul și este bogat în antioxidanți

FREEPIK
FREEPIK

Îndulcitorii au cucerit piața și au devenit alternativa vedetă la zahăr, cunoscută de toată lumea, însă există un aliment puțin cunoscut în România care l-ar putea înlocui într-un mod natural.

 

Având o valoare nutrițională foarte ridicată și fiind complet sănătos, unii experți, potrivit revistei Best Life, recomandă lucuma. Acest produs cu pulpă galbenă este originar din Chile, Ecuador, Peru și Bolivia. Deși, ca orice alt fruct, poate fi consumat în mod tradițional, pe piață este disponibil și sub formă de pulbere, devenind astfel un înlocuitor al zahărului.

Este o opțiune bună pentru persoanele cu diabet sau cu niveluri ridicate de zahăr, potrivit nutriționiștilor. De asemenea, este foarte nutritiv și bogat în antioxidanți, furnizează vitamina C, fibre, potasiu și betacaroteni, protejează împotriva îmbătrânirii celulare și susține sănătatea intestinală, fiind, așadar, un fruct complet.

Totuși, trebuie să ținem cont de câteva aspecte negative atunci când consumăm lucuma în cantități mari. Acest produs ar putea provoca insomnie sau nervozitate la unii consumatori, din cauza energiei pe care o oferă prin proprietățile sale.

Pudra de lucuma este folosită la prepararea de budinci, a diverselor băuturi, a înghețatei, al iaurtului vegetal sau în musli.

 

VEZI ȘI: Misterul celui de-al treilea scaun: Ce s-a întâmplat între Macron, Trump și Zelenski în Bazilica Sfântul Petru. Detaliul care a trecut neobservat / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel