Sos pesto genovez: secretele pentru a-l face acasă

Fotografie de la Engin Akyurt: Pexels
Fotografie de la Engin Akyurt: Pexels

Dacă alegem ingredientele potrivite, dacă nu irosim frunzele de busuioc, dacă suntem atenți la autenticitatea materiei prime, ne putem distra făcând pesto genovez acasă. Într-un mod foarte simplu. Amintiți-vă că pesto este un sos tipic din bucătăria italiană, pe bază de busuioc, usturoi, semințe de pin, parmezan pecorino și ulei de măsline extravirgin.

În special, pesto-ul genovez face parte din produsele agroalimentare tradiționale din Liguria, recunoscute de Ministerul Agriculturii din Italia, iar denumirea sa este supusă specificațiilor consorțiului de pesto genovez, potrivit Nonsprecare.

Cum se prepară?

Simplu de preparat și perfect ca și condiment pentru preparatele de vară, iată rețeta de pesto genovez.

Igrendiente pentru 600 de grame de paste

50 g frunze de busuioc, 2 caței de usturoi, 15 gr semințe de pin sau nuci, 70 gr de Parmigiano Reggiano, 30 gr de Pecorino, 100 ml ulei de măsline extravirgin, un praf de sare grunjoasă.

- Se curăță frunzelede busuioc: nu le spălați, folosiți un șervețel moale pentru a le curăța. Dăcă totuși vă este greu, puteți spăla frunzele dar acestea trebuie lăsate la uscat. ATENȚIE: acest pas trebuie făcut cu delicatețe, pentru că dacă frunzele sunt mototolite se vor înnegri și vor face pesto să aibă gust amar. Folosiți un mojar de marmură și un pistil de lemn. Zdrobiți mai întâi cei doi căței de usturoi decojiți și câteva boabe de sare.

- Adăugați apoi frunzele de busuioc și sarea ramasă, și cu mișcări circulare continuați să amestecați: veți observa că din busuioc va ieși un lchid verde, acesta este momentul în care trebuie să adăugați semințele de pin sau nucile.

- La final, continuând să amestecați, adăugați brânzeturile rase si uleiul, treptat, puțin câte puțin ca la maioneză.

- Timpul pe care îl dedicați pregătirii este fundamental: trebuie să fie cât mai puțin, doar așa veți evita ca busuiocul și alte ingrediente să se oxideze.

- NU folosiți blenderul. Acesta încălzeste pesto-ul și îl va face amar. Dacă totuși nu aveți altă variantă, îl puteți folosi dar cu mișcări scurte pentru a vă asigura că acesta nu va încălzi sosul în procesul de rotire.

- Sosul rezultat se poate ține la frigider până la 10 zille dar asigurați-vă că deasupra contenitorului ați adăugat un surplus de ulei de măsline astfel încât să asigure o etanșare a sosului. Se poate ține și la congelator cu condiția ca dezghețarea să se facă lent, la temperatura camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel