Nu mai arunca resturile de fructe și legume! Poți pregăti 3 ceaiuri sănătoase

Nu mai arunca resturile de fructe și legume! Poți pregăti 3 ceaiuri sănătoase. Sursa foto: freepik.com
Nu mai arunca resturile de fructe și legume! Poți pregăti 3 ceaiuri sănătoase. Sursa foto: freepik.com

Iarna este perioada ceaiurilor calde și relaxante din plante!  

 

Iată cum să pregătești trei ceaiuri diferite, prin reutilizarea resturilor de fructe și legume de sezon. Când gătești ceva, arunci alimente care ar putea fi refolosite în bucătărie. De exemplu, atunci când pregătești o mâncare pe bază de anghinare, elimini frunzele exterioare și tulpina.

La fel se întâmplă și când pregătești o salată de fenicul. Și cojile portocalelor, mandarinelor și merelor care ajung la gunoi aproape în fiecare zi.

Ingredientul secret care face legumele coapte de trei ori mai gustoase

Toate aceste deșeuri alimentare pot fi recuperate pentru a pregăti infuzii excelente și ceaiuri din plante fără costuri. În plus, aceasta este o modalitate excelentă de a lupta împotriva risipei alimentare. 

Ești curios să afli cum să le refolosești? Iată cum să faci trei ceaiuri din plante: anghinare, fenicul și citrice. În cazul fructelor citrice, asigură-te că sunt organice și, prin urmare, coaja lor este comestibilă.

Pentru a da o nota in plus rețetei, poți adăuga și alte ierburi aromatice, precum rozmarinul. De asemenea, poți adăuga în ceai și condimentele pe care le iubești cel mai mult, precum scorțișoara sau ghimbirul ras.

Îmbunătățește gustul cartofilor fierți: bucătarii cu experiență au dezvăluit principalele trucuri

Dacă nu-ți plac ceaiurile din plante, poți oricând recicla resturile de mâncare pentru a face supe cremă sau piureuri care sunt perfecte pentru a te încălzi iarna.

Cum se face ceaiul de anghinare?

Spală frunzele exterioare și tulpina de anghinare și pune-le la fiert într-o oală cu apă. Când apă dă în clocot, lasă-o să fiarbă încă 10 minute. Strecoară lichidul printr-o sită. Ceaiul de anghinare poate fi servit cu o linguriță de miere sau scorțișoară. 

Cele mai sănătoase salate de iarnă: 2 rețete super delicioase

Procedează la fel și cu cojile de citrice sau frunzele de fenicul.  Precizăm că toate organele plantei de fenicul sunt bogate în elemente nutritive de buna calitate: fibre alimentare, minerale (mangan, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru), vitamine (C, B6, B9), tianin și antioxidanți.

Tulpina de fenicul este utilizată ca legumă în preparatele culinare, fructul și semințele în condimente foarte apreciate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel