Ce trebuie să știi înainte să mănânci CASTRAVEȚI MURAȚI. Avertismentul medicilor

Ce trebuie să știi înainte să mănânci CASTRAVEȚI MURAȚI. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay
Ce trebuie să știi înainte să mănânci CASTRAVEȚI MURAȚI. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay

Castraveții murați ar trebui consumați cu grijă de unele persoane.

Persoanele sănătoase pot consuma frecvent castraveți murați, mai ales dacă sunt preparați cu mai puțină sare. În ciuda efectelor benefice, castraveții murați sunt interziși celor cu afecțiuni renale severe sau celor cu hipertensiune, scrie Realitatea.net, citând recomandările medicului Gheorghe Mencinicopschi.

Castraveții murați au puține calorii, au o încărcătură glicemică mică și conțin caroten, acid folic și calciu. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să-i consume în cantități mici și să-i spele de sare înainte de masă.

Murături în oţet vs. murături în saramură

Legumele murate în oţet au o valoare nutriţională mai slabă decât murăturile care nu au fost tratate termic. În plus, ele pot irita sistemul gastrointestinal, scrie ȘtirileKanalD.

Castraveții în oţet nu sunt murături, ci conserve. Murăturile sunt legume care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, precum vitamine sau acid lactic.

Castraveții în saramură se păstrează într-un loc întunecos și uscat, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se declanșa procesul natural de fermentație acido-lactică. Aceștia pot fi consumați că atare, între mese, sau ca garnitură la mâncărurile din carne ori legume.

Cum să faci cei mai buni castraveți murați în saramură, în așa fel încât să se păstreze bine peste iarnă

Uite cât de ușor este să pui castraveți la murat, fără să se înmoaie și în așa fel încât să se păstreze bine peste iarnă.

Ingrediente: castraveți, hrean, boabe de muștar, boabe de piper, boabe de ienibahar, căței de usturoi, crenguțe de vișin, semințe de mărar, oțet (cca 250 ml/8 L apă), apă, sare (1 lingură la 1 L de apă)

Mod de preparare:

Spală castraveții și pune-i într-un borcan mare de murături, fără a-i așeza într-un mod anume. Sub borcan așază 4 furculițe, cu mânerul către borcan, pentru a preveni crăparea recipientului. Opărește-i cu o soluție de apă cu sare (1 lingură de sare de murături la 1 litru de apă). Pune celofan pe “gura” borcanului și leagă-l, notează retetepractice.ro.

Când saramura din borcan s-a răcit, scurge-o înapoi în oala în care ai fiert-o inițial și mai dă-o în clocot. Între timp, pune castraveții vertical în borcane, punând și hrean, boabe de muștar, boabe de piper, boabe ienibahar și căței de usturoi.

Deasupra așează crenguțe de vișin, pentru a ține castraveții în saramură, și semințele de mărar. În saramura clocotită adaugă o cană (cca 250 ml) de oțet la fiecare 8 L de lichid, apoi opărește castraveții din nou cu această saramură, având borcanul așezat la fel, deasupra a 4 furculițe/linguri/cuțite metalice. Leagă borcanele, așteaptă până când castraveții se răcesc complet, apoi mută-i la păstrare pentru iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel