Bezelele, berea și chiar unele sucuri de portocale nu sunt considerate alimente vegane. Și nici măcar unele categorii de glucide.
Zahărul rafinat, cel care este adăugat la cafea, în aluatul gogoșilor și în aluatul de tort, este făcut din trestie de zahăr sau din sfeclă de zahăr. Cele două au gusturi asemănătoare și sunt folosite în egală măsură în SUA, informează The Huffington Post.
Însă, procesul de rafinare este diferit. Pentru fabricarea zahărului din trestie de zahăr, tulpinile de trestie de zahăr sunt zdrobite pentru a separa sucul de pulpă. Sucul este prelucrat și încălzit până la cristalizare, iar apoi este filtrat și decolorat cu cărbuni, ceea ce duce la culoarea albă, curată, a zahărului.
Filtrele ce folosesc cărbuni nu sunt folosite pentru a procesa zahărul din sfeclă, deoarece acest tip de zahăr nu necesită aceeași decolorare. În schimb, sucul din sfeclă este eliminat prin utilizarea unui proces de difuzie și amestecat cu aditivi pentru a-l cristaliza.
Zahărul din sfecla de zahăr nu este "tratat cu cărbuni" niciodată
În SUA, companiile care produc zahăr folosesc cărbuni proveniți de la vaci pentru acest proces de filtrare și albire. Pentru a face cărbuni, oasele animalelor sunt încălzite la temperaturi incredibil de ridicate și sunt carbonizate înainte de a fi utilizate într-o rafinărie.
Zahărul nu conține, de fapt, particule de cărbuni, dar vine în contact cu el.
"Zahărul rafinat nu conține particule osoase și, prin urmare, este certificat cușer. Cărbunele îndepărtează impuritățile din zahăr, dar nu devine o parte a lui," potrivit The Vegetarian Journal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu